Правителството тотално не спазвало принципа за равномерно разпределение на средствата

...
Правителството тотално не спазвало принципа за равномерно разпределение на средствата
Коментари Харесай

Нанков на сбирка на ГЕРБ: Извинявайте, но договорите за пътни ремонти са основно за Бургаска област

Правителството тотално не спазвало правилото за отмерено систематизиране на средствата сред Северна и Южна България

От ГЕРБ са недоволни, че парите за ремонт на пътища са разпределени неравномерно сред Северна и Южна България . В сряда в централата на партията се бе събрала цялата парламентарна група. Част от сбирката бе излъчена във фейсбук страницата на водача на ГЕРБ Бойко Борисов.

Целта на мероприятието бе да се проучва осъществяването на управническата стратегия на държавното управление на Николай Денков в другите ресори. Логично, кабинетът, в който ГЕРБ съвсем няма присъединяване, бе подложен на остри рецензии.

В ресора районно развиване къс брифинг направи ръководителят на съответната парламентарна комисия Николай Нанков.  Той изрази страдание, че скоро няма да има позитивно развиване за автомагистрала „ Струма “.

„ Нещо още по-фрапиращо : една от главните ограничения в частта районно развиване... е 50-процентното систематизиране на обществения запас сред Северна и Южна България – възприеман е като главен принцип и в оперативните стратегии, и в НПВУ, и в общественото финансиране. Нищо сходно – нито като методика, нито като модел... следим все още. Обратно – голямата част, да не споделям съвсем всички средства, ориентирани, примерно, към възстановяване на пътната инфраструктура, са напълно в Южна България. Основните поправки – договорите за тях, са подписани за планове в Южна България. Жечо, извинявайте, сътрудниците от Бургаска област, само че – главно Бургаска област. Т.е. тотално несъблюдение на тази мярка “, сподели Нанков, обръщайки се поименно към лидера на депутатската листа на ГЕРБ-СДС за бургаския район Жечо Станков.

Вероятно по повод коментар от залата Нанков се подсмихна и подметна: „ Ми очевидно работят, да, по-добре Областно пътно (управление) в Бургас... “

Бойко Борисов смекчи рецензията, като изясни, че районният министър (Андрей Цеков) въпреки всичко се стараел. Лидерът на ГЕРБ имал няколко срещи с него . И по тази причина трябвало да се намерения по какъв начин да му се помогне с няколко решения на Народното събрание. 

Гледайте тук:

Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР