Правителството ще предложи удължаване на извънредната епидемична обстановка в страната

...
Правителството ще предложи удължаване на извънредната епидемична обстановка в страната
Коментари Харесай

Извънредната обстановка ще бъде удължена до 15 юли

Правителството ще предложи удължение на изключителната епидемиологична конюнктура в страната до 15 юли. Това бе оповестено при започване на държавното съвещание в сряда.

Промяната ще бъде направена със заповед на здравния министър Кирил Ананиевпо предложение на държавния основен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев. Решението се приема поради увеличението на записаните случаи на ковид в страната през последните две седмици.

Нови 130 случая на коронавирусна зараза и един умрял са регистрирани в страната. Починала е жена на 65 години със съпътстващи болести, Броят проби е рекорден – 2946.

Заразените от началото на епидемията са 4 114 души, а оздравелите измежду тях са 2217. Излекуваните за последното денонощие са 46 души.

Смъртните случаи са 208. Продължават да се усилва броят на хората, които са настанени за лекуване и наблюдаване в болнични условия – те са общо 362 души. Остава постоянен броят на пациентите в тежко положение – единствено 13 души с Covid-19 са лекувани в интензивните отделения.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР