Правителството ще изпрати в спешен порядък искането си ВиК инфраструктурата

...
Правителството ще изпрати в спешен порядък искането си ВиК инфраструктурата
Коментари Харесай

СОС в очакване да гласува правителствения план за водната криза

Правителството ще изпрати в незабавен порядък настояването си ВиК инфраструктурата на София да бъде употребена за отклоняване на вода до Перник. Това разгласи преди минути министърът на стопанската система Емил Караниколов, откакто по-рано стана ясно, че такова предложение в столичната община още не е постъпило.

Тъй като до този миг искане за прилагане на софийската водопреносна мрежа към Перник към момента не е постъпило в СОС, вероятно изключително съвещание за гласуването на такова, би се състояло другата седмица, научи bTV от свои източници в общината.

Това е наложително, защото Столичният общински съвет би трябвало да даде „ зелена светлина “ за проекта на държавното управление да се употребява столичната водопреносна мрежа до Мало Бучино, а оттова да се построи тръба към Перник.

„ Днес има съвещание на Министерски съвет, който ще вземе решение. Очакваме да ни дават материалите, може би през днешния ден следобяд или на следващия ден. След това към този момент ще се преглеждат от общинския съвет “, съобщи ръководителят на СОС Елен Герджиков.

Калоян Паргов от Българска социалистическа партия пък прикани всички документи да бъдат предоставени най-малко два дни по-рано, с цел да могат съветниците да се срещнат с тях и да гласоподават осведомено.

„ Не можем да взимаме голословни решения “, съобщи Методи Лалов от „ Демократична България “, само че добави, че са в очакване, защото „ по-късно ще бъде трансферирана върху нас отговорността за каквото и да били решение “.

„ Ние сме в очакване на това решение, то ще бъде импортирано като отчет. Ние имаме нормативни условия за свикването на такава изключителна сесия, то е три дни “, сподели Николай Стойнев от ГЕРБ.

Жизненоважно е за града бързи решения на Министерски съвет и по-късно бързо следващо гласоподаване на СОС, защото това е единственият спасителeн вид за Перник, съобщи пред bTV кметът на миньорския град Станислав Владимиров.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР