Правителството ще изпрати 400 военни, техника и 200 000 литра

...
Правителството ще изпрати 400 военни, техника и 200 000 литра
Коментари Харесай

Кабинетът изпраща военни и вода на наводнените села

Правителството ще изпрати 400 военни, техника и 200 000 литра вода от Държавния запас на потърпевшите села в Пловдивска област - Каравелово, Богдан и Слатина . Това съобщи преди съвещанието на Министерски съвет през днешния ден служебният министър председател Гълъб Донев.

Той разясни, че предходната седмица ръководещите са изслушали регионалните шеф на Пловдив и кметовете на Марица и Карлово и общото мнение е, че " хората в потърпевшите села имат потребност от хора, които да им оказват помощ да продължат живота си на чисто и да не газят през тиня ". Заради това държавното управление ще изпрати в потърпевшите села на следващия ден 400 военни и техника, а в петък ще се включат и хора от прилежащите области в селата . В почивните дни ще се причислят и доброволци, посочи Донев.
 След огромното наводняване в община Карлово е значимо да обърнем внимание на застраховки “Имyщecтвo
След огромното наводняване в община Карлово е значимо да обърнем внимание на застраховки “Имyщecтвo "

Статистиката на честите естествени бедствия ще избистри картината на риска

Тази заран министър председателят е приказвал с регионалния шеф на Пловдив Ангел Стоев и е схванал, че към този момент е възобновено електроснабдяването в домовете на хората и се работи да се възвърне и уличното осветяване, а обещанието е, че до 3 седмици улиците и мостовете ще бъдат възобновени и почистени изцяло.

" Ще се оправим всички дружно... Всяко изпитание е крачка за връщане към нормалността ", сподели министър председателят. В умозаключение той сподели, че показва благодарността си към всеки българин, " който живее с тъгата на хората от Карловско, освен на думи, само че и с дейностите си ".
 Държавата ще търси отговорност за бедствието в карловско, даде обещание Демерджиев
Държавата ще търси отговорност за бедствието в карловско, даде обещание Демерджиев

За Демерджиев има съществени съмнения за нарушавания

Припомняме, че през предходната седмица наводнения нанесоха тежки вреди на няколко села в Карловско. Водата нанесе съществени материални вреди. Разрушена е част от инфраструктурата в района. В Карловско бе оповестено
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР