Правителството реши в сряда да предложи на президента да издаде

...
Правителството реши в сряда да предложи на президента да издаде
Коментари Харесай

Кирил Маричков е предложен за орден Стара планина- първа степен

Правителството реши в сряда да предложи на президента да издаде декрет за награждаване на рок музиканта Кирил Маричков с медал " Стара планина “ - първа степен, за извънредно огромните му заслуги към развиването на българската просвета и изкуство.

Решението на Министерския съвет идва ден откакто Маричков навърши 75 години.

" През дългата професионална кариера с многочислени участия в страната и чужбина Кирил Маричков освен способства за развиването и популяризирането на българската музика, само че и за образуването на усетите, полезностите и стандартите на няколко генерации българи ", показва се в известието на държавната пресслужба.

" Авторските композиции и безконечните рок шлагери на Кирил Маричков и неговите групи са безспорни мостри в актуалната ни рок музика, спечелили признанието на публиката и трансформирали се във ентусиазъм за младите български музиканти ", добавя се в него.

Маричков е една от най-влиятелните имена на българската рок музика. Основател, фронтмен и басист на паметната група " Щурците ", той има и редица авторски планове, композира и кино музика. Песента " Клетва " от кино лентата " Вчера " се трансформира в шлагер на няколко генерации.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР