Правителството реши да бъдат спрени всички действия и процедури, свързани

...
Правителството реши да бъдат спрени всички действия и процедури, свързани
Коментари Харесай

Спират строежа на правителствения комплекс

Правителството реши да бъдат спрени всички дейности и процедури, свързани с построяването на нов държавен комплекс на територията на " СОФИЯ ТЕХ ПАРК " АД от " Държавна консолидационна компания " ЕАД до сливане на всички заинтригувани ведомства към съответната потребност от строителството му.

Ще бъде основана Междуведомствена работна група към министъра на стопанската система в състав - всички заинтригувани ведомства, която да изследва нуждата и целесъобразността от строителството на нов държавен комплекс.

През предходната седмица служебният министър на стопанската система Кирил Петков разгласи, че ще сезира прокуратурата за градежа, защото строителят " Монтажи " е определен без търг по познатия прийом " ин хаус ", получил е предплатено 190 млн. лева, като също в задатък половината от сумата е преведена на подизпълнител. Според Петков планът е неправилен и ще коства доста пари, а в последна сметка надали има чак такава потребност от подобен комплекс. " Самият план е безразсъден – да строим небостъргач, който да пълним с държавни чиновници. Големите пари са се плащали по време на пандемията ", сподели министърът.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР