Правителството решава как да бъдат компенсирани бизнесът и битовите потребители

...
Правителството решава как да бъдат компенсирани бизнесът и битовите потребители
Коментари Харесай

Правителството реши как ще бъдем компенсирани за скъпите ток и газ

Правителството взема решение по какъв начин да бъдат обезщетени бизнесът и битовите консуматори за повишаването на електрическата енергия и природния газ. Част от обезщетенията за декември ще бъдат получени с януарските сметки и за ток, и за природен газ. 

Цената на електрическата енергия и цената на природния газ са една от най-големите тематики за държавното управление, сподели при започване на съвещанието на Министерски съвет министър-председателят Кирил Петков. " Сметките на битовите консуматори (за ток, бел. ред.) са под мораториум. Те не са вдигнати и няма да бъдат вдигнати, до момента в който мораториумът е в действие, като по-високата цена, която някои от потребителите сега виждат, е на база новите цени, които бяха поставени през предишното лято. С други думи няма нови цени за битовите консуматори и ние в работим доста старателно в тъй че когато махнем мораториума да няма никакъв изострен скок в тези цени. Искам да успокоя всички, че битовите цени за януари и за декември месец, които в този момент се заплащат през януари са на база на цените от лятото ", сподели министър председателят. 
Няма да има шоково повишаване на тока след мораториума, даде обещание министър председателят
Не са се образували несъответствия, които да избият след края на мораториума, сподели в изявление за БНР министър-председателят Кирил Петков. По...
Прочети повече
За електрическа енергия бизнесът е обезщетен със 110 лева за ноември месец от бюджета. 130 лева са обезщетенията за декември месец и има таван до 250 лева за януари, според от пазарните цени по механизма, който държавното управление разисква. Важно е да се означи, че най-вероятно от помощта за декември месец доста огромна част ще влезе в сметките, които бизнес потребителите ще видят при започване на февруари. " С други думи, сметките, които получихте в този момент за месец декември, са високи до такова равнище, че част от тях ще бъдат обезщетени в идната ви сметка. Така че очаквайте понижаване на сметките за електрическа енергия за месец януари, които ще получите през февруари, като част от компенсацията, която ще видите, ще бъде и тази, която е за декември. Нека всички да се успокоят, че цените, които ще заплащат за ток ще бъдат понижени в идната им сметка " изясни министър председателят. 

По същия метод стоят нещата с природния газ. В момента има помощи, които и за декември, и за януари ще се отразят в сметките, които ще се видят при започване на февруари, даде обещание Кирил Петков. 

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР