Правителството работи последователно, за да не се стига до затваряне

...
Правителството работи последователно, за да не се стига до затваряне
Коментари Харесай

Марияна Николова: Ще се стремим границите между балканските страни да останат отворени през зимата

Правителството работи поредно, с цел да не се стига до затваряне на границите сред Балканските страни по време на зимния туристически сезон. За задачата се води разговор на високо дипломатическо равнище. „ Оценяваме, че прилежащите ни страни са съществени пазари за зимния сезон “, разяснява вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова в диалог с представители на бизнеса във Велинград. Тя разиска с тях настоящата обстановка в бранша, набелязали са компликациите и проблемите на сектора и коментирали опциите за превъзмогване.

Въпреки това и в идните зимни месеци главно ще се разчита на българските посетители да изберат пътувания в страната и да поддържат бизнеса, както го направиха и през лятото, разяснява Николова.

Важно е страната в лицето на Министерството на туризма и представителите на бизнеса да работят взаимно и координирано в търсене на благоприятни условия за поддръжка на бранша, уточни вицепремиерът, представена от ведомството. По думите ѝ единствено по този начин ще имаме работещи начинания и ще реализираме позитивни резултати.

Пред бизнеса Николова акцентира, че е основно да се запазят високите стандарти на хигиена и сигурност, точно гарантирането на сигурност на туристите ще е водещ фактор за осъществяване на зимен сезон 2020/2021. Спазването на санитарно-хигиенните наставления е главно изискване страната ни да резервира зеления щемпел за сигурност и хигиена, публикуван от Световния съвет за пътувания и туризъм, който подсигурява, че България е безвредна дестинация и съблюдава прецизно противоепидемичните ограничения, посочи вицепремиерът. Тя е била безапелационна, че контролът във връзка с ограниченията ще е непоколебим, показват от Министерство на регионалното развитие.

Представителите на сектора осведомиха министъра за местата за настаняване сега, както и за равнището на резервациите за идващите седмици. Те показали, че все още понижението е осезаемо, само че се надяват да има повече записвания в последния миг както от българи, по този начин и от чужденци от прилежащите страни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР