Правителството промени Наредбата за държавните изисквания за придобиване на .

...
Правителството промени Наредбата за държавните изисквания за придобиване на .
Коментари Харесай

Нови изисквания за придобиване на професионална квалификация „учител“

Правителството промени Наредбата за държавните условия за придобиване на. Студентите ще учат нови дисциплини, усилват се и университетските часове по някои от изучаваните до момента, оповестиха от държавната пресслужба.
С измененията се цели осъществяване на компетентностния метод както в образованието на учители, по този начин и по-късно в процеса на преподавателската им активност и образуване на основни компетентности от учениците.
 Янка Такева: 38% от учителите и непедагогическия личен състав са подготвени да се имунизират Янка Такева: 38% от учителите и непедагогическия личен състав са подготвени да се имунизират
38% от учителите и непедагогическия личен състав са подготвени да се имунизират, а над 60% са подготвени да си създадат антигенен тест, с цел да се ви...
Въвеждат се наложителни дисциплини за другите посоки в педагогиката. За подготвящите се за детски учители дисциплината е „ “, за началните учители - „ “, за тези в прогимназиален и гимназиален стадий - наложително подготовка по „ Компетентностен метод и нововъведения в образованието “, а бъдещите ресурсни учители ще би трябвало да учат „ Педагогика на специфичните потребности “.
Студентите, които се приготвят да преподават разнообразни предмети, ще учат дисциплината „ Методика на образованието по... “, с общ най-малък хорариум 120 часа за предучилищното и 180 часа за началното учебно обучение, вместо досегашните 90 часа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР