Правителството продължава да подкрепя всички нуждаещи се браншове, за да

...
Правителството продължава да подкрепя всички нуждаещи се браншове, за да
Коментари Харесай

Премиерът Петков: Правителството продължава да подкрепя всички нуждаещи се браншове

Правителството продължава да поддържа всички нуждаещи се сектори, с цел да могат те да работят интензивно.

Това съобщи министър-председателят Кирил Петков първоначално да постоянното държавно съвещание. Премиерът уточни, че се чака правната комисия в Народното събрание да утвърди моменталното погашение на над 600 млн. лева към строителните компании. Сумата съставлява 50% от дължимите средства. Останалите 50 на 100 ще бъдат разплатени след разбор на експертна комисия от Министерство на регионалното развитие и още веднъж след глоба на Народното събрание, добави Кирил Петков.

В рамките на днешното съвещание държавното управление ще поддържа българските въздушни превозвачи с безплатна помощ до 60 млн. лева Целта е да се подкрепят самолетните компании, които се нуждаят от ликвидност за справяне с последствията от пандемията. Кабинетът ще утвърди още план на Споразумение сред България и Румъния за основаване на Граничен контролно-пропусквателен пункт Русе-Гюргево за фериботи. С възобновяването на линията ще се облекчи трафикът и това ще докара до позитивни стопански последствия за целия район.

32 милиона лв. ще отпусне Министерският съвет на Държавен фонд „ Земеделие “ за подкрепяне на земеделските стопани, животновъди и производители на плодове и зеленчуци, заяви още министър председателят Кирил Петков.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР