Правителството прие решение за предоставяне на три броя имоти-публична държавна

...
Правителството прие решение за предоставяне на три броя имоти-публична държавна
Коментари Харесай

Правителството се разпореди с имоти

Правителството одобри решение за даване на три броя имоти-публична държавна благосъстоятелност, представляващи част от язовир „ Кирянов мочур “, за ръководство, на Държавно дружество „ Управление и стопанисване на язовири“(ДПУСЯ).

Това решение ще докара до обезпечаване на оперативната надеждност на язовира, във връзка с салдото на водните запаси и на адекватността на оборудването.  

С друго решение на държавното управление община Малко Търново получава собствеността върху парцели – частна държавна благосъстоятелност в с. Звездец. Те съставляват 15 жилището, ситуирани на първите етажи във военни блокове № 11 и 12 в кв. 19, № 13 в кв. 18 и № 14, 15 и 16 в кв. 17 по проекта на с. Звездец, дружно с прилежащите им изби, тавански пространства и идеални елементи от общите елементи от постройките. Община Малко Търново ще ги употребява за обществени действия, свързани с настаняване на картотекирани жители с открити жилищни потребности. Имотите, ръководени все още от регионалния шеф на Бургас, са с отпаднала нужда за регионалната администрация и Министерството на защитата.

Правителството дава на община Русе правото на благосъстоятелност върху парцел – частна държавна благосъстоятелност. Двуетажната постройка с повърхност от 213 кв. м. се намира в Русе на ул. „ Рига “ №1. Имотът е нужен за потребностите на Средно учебно заведение с преподаване на немски език (СУПНЕ) „ Фридрих Шилер “, за разширение на образователната база. След преустрояване и ремонт постройката ще обезпечи естественото протичане на образователния развой, като учениците могат да преминат от двусменен към едносменен режим на образование.

С решение на Министерския съвет се отчуждават парцели – частна благосъстоятелност, за създаване на обект „ Модернизация на железопътен сектор гара София – гара Волуяк “, част от план „ Развитие на железопътен възел София “ от планов км 1+061 до планов км 8+409 “. Имотите се намират в землището на село Волуяк и в софийските региони „ Надежда “, „ Връбница “ и „ Люлин “. Средствата за обезщетяване на притежателите, респективно правоимащите лица на засегнатите парцели, се обезпечават според Споразумение INEA/CEF/TRAN/M2014/1048666 по линия на Механизма за свързване на Европа – бранш „ Транспорт “. Решението може да се апелира пред административния съд по местоположение на парцелите в 14-дневен период от съобщаването му на заинтересуваните лица по реда на Административнопроцесуалния кодекс.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР