Правителството прие решение, с което дава съгласие ръководителят на Управляващия

...
Правителството прие решение, с което дава съгласие ръководителят на Управляващия
Коментари Харесай

Одобриха мащабен проект за подмяна на ВиК мрежата в област Бургас

Правителството одобри решение, с което дава единодушие ръководителят на Управляващия орган на Оперативна стратегия " Околна среда 2014 - 2020 година " да подпише контракт с " Водоснабдяване и канализация " ЕАД, гр. Бургас за осъществяване на " Интегриран воден план за област Бургас ".

Проектът се финансира от оперативна стратегия " Околна среда 2014 - 2020 година ", като общата му стойност е почти 459 милиона лв., а отпуснатите безплатно средства са близо 323 милиона лв..

С признатото решение става допустимо пускане на дейностите по реорганизация, рехабилитация на съществуващата ВиК инфраструктура и създаване на нови системи и уреди в тринадесет агломерации с над 10 000 екв. ж. - Бургас, Несебър, Поморие, Созопол, Приморско, Обзор, Айтос, Карнобат, Царево, Китен, Черноморец, Сарафово и Лозенец, част от обособената територия, обслужвана от " Водоснабдяване и Канализация " ЕАД гр. Бургас.

Проектът планува реорганизация на 158 км водопроводна и 22 км канализационна мрежа , както и създаване на близо 7 км водопроводна и 73 км канализационна мрежа. Ще бъде построена 1 нова пречиствателна станция за отпадъчни води, а други 3 ще бъдат реконструирани.

Предвидена е и реорганизация на 2 бр. пречиствателни станции за питейни води. Допълнителният брой еквивалент поданици с достъп до усъвършенствано филтриране на отпадъчните води след плана, както и общият товар на замърсяване, който се събира и третира в цялостно сходство с използваното законодателство в резултат на плана, ще бъде 324 566 екв. ж., а жителите с усъвършенствано водоснабдяване ще бъдат 279 011.

Целта на плана е създаване на инфраструктура, посредством която ще се реализира сходство с националното и европейското законодателство в региона на питейните води, отвеждането и пречистването на отпадъчните води и повишение на успеваемостта на системите и оборудванията, както и реализиране на сходство с Националната тактика за ръководство и развиване на водния бранш в Република България и Стратегия " Европа 2020 " на Европейски Съюз за образован, резистентен и приобщаващ напредък посредством ограничения за създаване на ВиК инфраструктура.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР