Правителството прие реда за въвеждането в експлоатация и използване на

...
Правителството прие реда за въвеждането в експлоатация и използване на
Коментари Харесай

Правителството в оставка прие реда за издаване на „Синя карта“

Правителството одобри реда за въвеждането в употреба и потребление на Автоматизирана осведомителна система „ Платформа за произвеждане за издаване на позволения за престояване и работа “, така наречен Синя карта.

Разработената осведомителна система ще обезпечи дигитализиране на процесите, свързани с издаването на разрешителни за престояване и работа на чужденците в Република България и ще понижи административната тежест за всички участници. Чрез нея ще се основат условия за електронен продан, проследимост, бистрота и ще се редуцира времето за обработката на документи. Основният фокус е подложен върху потребителя в центъра на административното обслужване.

Целта на Синята карта на Европейски Съюз е основаване на по-привлекателна и ефикасна общоевропейска скица за привличане на висококвалифицирани служащи от трети страни. Тя ще бъде главен инструмент, включващ по-бързи процедури, по-гъвкави критерии за банкет, както и по-широки права и улеснена подвижност в границите на европейската общественост.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР