Правителството прекрати процедурата за концесия на летище Пловдив, съобщиха от

...
Правителството прекрати процедурата за концесия на летище Пловдив, съобщиха от
Коментари Харесай

МС прекратява процедурата за концесия на летище Пловдив

Правителството приключи процедурата за концесия на летище Пловдив , оповестиха от Министерския съвет. Решението бе препоръчано от министъра на превоза, осведомителните технологии и известията.

Класираният преди всичко участник е уведомил за невъзможността да подписа концесионен контракт.

 Отдават летище Пловдив на концесия за 35 години
Отдават летище Пловдив на концесия за 35 години

До 2 месеца подписваме с консорциума сред " Хайнан " и " Пловдив Еърпорт Инвест "

Процедурата е открита с Решение № 1120 на Министерския съвет от 30 декември 2016 година Министерският съвет е определил за концесионер участника в процедурата за даване на концесия - Обединение (Консорциум) сред " Хайнан " и " Пловдив Еърпорт Инвест ".

Процедурата е открита и би трябвало да завърши при изискванията на анулирания Закон за концесиите .

Според остарелия Закон за концесиите Министерският съвет може да реши дали да предложи на класирания на второ място участник в процедурата, да подписа концесионния контракт.

 Отвориха офертите за концесия на летище Пловдив
Отвориха офертите за концесия на летище Пловдив

Търсят финансово постоянен вложител с опит в ръководството на летища

Новият Закон за концесиите е признат след приемане на решението на Министерския съвет за разкриване на процедура за даване на концесия на летище Пловдив. Икономически и правно целесъобразно е процедурата за даване на концесия на летище Пловдив, да бъде извършена при изискванията и по реда на новия Закон за концесиите.

 С единомислещо
С единомислещо " за " е гласувана концесията на летище Пловдив

За 35 години го получават " Консорциум Летище Пловдив " и ПИМК

От държавното управление показват разликите сред двете предложения на компаниите, класирани надлежно на първо и второ място, както следва :

1.1. размер на вложенията:

1.1.1. класиран преди всичко участник - Обединение (Консорциум) сред Хайнан и Пловдив Еърпорт Инвест, за периода на концесията - вложения в размер на 79 083 000 евро (седемдесет и девет милиона, осемдесет и три хиляди евро) без ДДС;

1.1.2. класиран на второ място участник - Консорциум Летище Пловдив, за периода на концесията - вложения в размер 65 513 475 евро (шестдесет и пет милиона петстотин и тринадесет хиляди четиристотин седемдесет и пет евро) без ДДС;

1.2. размер на концесионното заплащане:

1.2.1. класиран преди всичко участник - Обединение (Консорциум) сред Хайнан и Пловдив Еърпорт Инвест: закрепена част на годишните концесионни заплащания - 600 000 (шестстотин хиляди) лв., без Данък добавена стойност

1.2.2. класиран на второ място участник: Консорциум Летище Пловдив: закрепена част на годишните концесионни заплащания - 120 000 (сто и двадесет хиляди) лв., без Данък добавена стойност.

 Правят нов опит за концесия на летище Пловдив
Правят нов опит за концесия на летище Пловдив

Срокът на отдаването ще е 35 години

Концесионният контракт е дълготраен, открива трайна връзка сред страните , като упованията са за съществени вложения, развиване на летището и възстановяване на качеството на летищните услуги. Това допуска резистентност на контракта. Сключването на концесионен контракт, който ще се подчинява на разпоредбите на анулиран Закон и на анулирано право на Европейския съюз в тази област, при признати и влезнали в действие към датата на подписване на контракта на нов Закон за концесиите, които вкарват нови правила на Европейския съюз в тази област, не са причина за трайното, стабилно и безпроблемно развиване на концесията, пишат от Министерски съвет.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР