“Правителството предприе действия за сигурността на израелските туристи. Следим с

...
“Правителството предприе действия за сигурността на израелските туристи. Следим с
Коментари Харесай

Зарица Динкова:Правителството предприе действия за сигурността на израелските туристи

“Правителството предприе дейности за сигурността на израелските туристи. Следим с паника и внимание протичащото се в Израел. Българското държавно управление навреме предприе дейности за сигурността на израелските туристи, намиращи се на наша територия. ” Това съобщи министърът на туризма Зарица Динкова.

Правителството предприе дейности за сигурността

“Само със задълбочаване на съдействието дружно в границите на Шенген ще допринесем за повишение на сигурността в границите на Съюза ”, безапелационна беше тя.
България се подрежда измежду страните с най-бързо възобновяване на входящия туризъм
“Страната ни има туристически капацитет, който не включва единствено море. Имаме неповторими планини, остатъци от замъци от тракийско и римско време ”, съобщи тя.

Има капацитет за сериозна ескалация.Трябва да следим от близко протичащото се. Това разяснява по-рано,  министър председателят Николай Денков във връзка ситуацията в Близкия изток.

“Всяка от главните движещи сили – от една страна израелците и палестинците, които са в непосреден контакт, и въпреки това Иран и нейните прокси групи като Хизбула, а от трета страна Съединени американски щати и Русия – би трябвало да намерения по какъв начин би могла да деескалира този спор.Няма да е елементарно, само че това ще бъде решението, тъй като е сериозна заплахата да се разяри доста по-голяма стихия, ” счита министър председателят.

България е била единствената страна, която е съумяла в къси периоди да организира два полета за извеждане на искащите да изоставен Израел.

“Нека още веднъж да поздравим институциите – Министерския съвет, Министерството на превоза, Министерство на външните работи, които реагираха извънредно бързо. България беше единствената страна, която съумя в къси периоди да организира два полета. Събираме още информация и искащи. Когато има задоволително хора и е безвредно за полет – ще можем да правим още един подобен полет ”, уточни той.

Николай Денков изрази съпричастието си към израелския народ и осъди “терористичните офанзиви ” на “Хамас ” над Израел.

“Категорично съдя терористичните офанзиви на „ Хамас ” над Израел и насилието над почтените израелски жители. Изразявам цялостна взаимност с израелския народ. Мислите ми са с жертвите на тези офанзиви. Осъждам тероризма във всичките му форми ”.

България има подготвеност за още евакуационни полети. Това сподели по bTV, транспортният министър Георги Гвоздейков.

“Имаме подготвеност да приберем още българи от Израел, в случай че се наложи. Авиокомпаниите не са спрели полетите до такава степен, само че в случай че хората не могат да си купят билет или има някакъв проблем можем да се отзовем ”, сподели той.

Тепърва проведеният щаб ще направи разбор на хората, които имат предпочитание. Посолството на България в Израел има тази задача. А при предпочитание, могат да бъдат качени и чежденци, както се случи с първия полет, който дойде нощес, уточни министърът.

Още вести четете в категория България.
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР