Правителството предлага на Народното събрание да одобри промени в Закона

...
Правителството предлага на Народното събрание да одобри промени в Закона
Коментари Харесай

България се готви да приеме щаб на НАТО

Правителството предлага на Народното събрание да утвърди промени в Закона за прекосяването през и пребиваването на територията на Република България на съюзнически и на непознати въоръжени сили. Основна цел на измененията е да бъде регламентирана хипотезата на определяне в страната ни на непрекъсната конструкция на НАТО, каквито са Щабният детайл за консолидиране на силите на НАТО и Центърът за проучване, създаване и рационализиране на качества на НАТО за ръководство на рецесии и реагиране при бедствия.
Това реши през днешния ден държавното управление на постоянното си съвещание.

Статутът на тези структури е организиран с утвърдени от България интернационалните контракти, само че за използването им в тяхната цялост е нужна смяна и в някои от законите.
Понастоящем Законът за прекосяването през и пребиваването на територията на Република България на съюзнически и на непознати въоръжени сили урежда случаите на престояване и прекосяване през България при осъществяване на обособени мероприятия, учения, тренировки и други сходни действия и заради това наличната правна наредба е незадоволителна да обезпечи интернационалните отговорности с нескончаем темперамент, поети от България като страна - хазаин.

Предложено е основаването на нова глава в закона, която формулира характерни разпореждания по отношение на влизането, пребиваването, идентификацията на лицата - членове на тези структури, както и други въпроси, произлизащи от осъществяването на служебните им функционалности.
Новите текстове се отнасят до типовете документи, които се показват при прекосяване на държавната граница, издаването на народен документ, който да удостоверява пребиваването и статуса на тези лица, признаването на свидетелства за правоуправление и регистрационни номера на МПС и други
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР