Правителството предлага на Икономическия и социален съвет да разработи анализ

...
Правителството предлага на Икономическия и социален съвет да разработи анализ
Коментари Харесай

Кабинетът предлага прости и бързи процедури за наемане на чуждестранни работници

Правителството предлага на Икономическия и обществен съвет да създаде разбор на опциите за опростяване и ускорение на процедурите за обезпечаване на служащи и висококвалифицирани фрагменти от трети страни за потребностите на българския бизнес, оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Решението е подбудено от събитието, че през последните години бизнесът в България все по-често алармира, че изпитва изострен дефицит на квалифицирана работна ръка. Това постанова с изключение на обичайните способи за обезпечаване на квалифицирани фрагменти за пазара на труда – дуално образование, професионално обучение, курсове и други, да бъдат проучени и опциите за привличане на служащи и експерти от трети страни, показват от държавното управление. 

Цялостната философия на проектобюджета за 2024 година е да не продаваме евтина работна ръка, съобщи в края на ноември министърът на финансите Асен Василев, представяйки главните индикатори на проектобюджета за 2024 година пред отрасловата парламентарна комисия. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР