Правителството прави всичко по силите си, за да осигури честни

...
Правителството прави всичко по силите си, за да осигури честни
Коментари Харесай

Премиерът увери: Правим всичко по силите си вотът в неделя да е честен

Правителството прави всичко по силите си, с цел да обезпечи почтени избори в неделя. Това декларира в изказване министър председателят акад. Николай Денков.

Той съобщи, че тази задача е още по-важна поради тревожната статистика с нарушавания на първия тур.

„ Повече от половината от всички сигнали – 1115, са за пазаруване на гласове. За това свидетелстват и появилите се видеозаписи за корупционни практики, които към този момент са проверяват. Затова Министерският съвет, дружно с Министерството на вътрешните работи, умножава напъните си против пазаруването и продаването на гласове за балотажите в неделя ”, прибавя той.

Денков съобщи, че е подсигурено засилено физическо наличие на Жандармерията в градове и райони, в които исторически е имало най-вече сигнали за такава незаконна активност. Той съобщи, че екипите на Министерство на вътрешните работи работят изключително и в цялостна готовност, с цел да лимитират оптимално търговията с гласове.

Той дефинира като основна стъпка за гарантиране на честния избор - удостоверяването на машините за гласоподаване на балотажа.

“Въпреки изключително късите периоди за осъществяване на цялата процедура още веднъж, Министерството на електронното ръководство работи непрекъснато и свърши работата си в период ”, сподели Денков.

Докладът с удостоверяването към този момент е изпратен в Централната изборна комисия. „ Това е извънредно значимо, с цел да не повторим печалния резултат с към половин милион невалидни гласа от първия тур ”, сподели министър председателят.

Той съобщи, че държавното управление ще направи всичко належащо, с цел да могат българските жители, когато видят резултатите, да бъдат уверени, че изборът кой да ръководи тяхното обитаемо място е решено от жителите му, а не от изборни операции, съобщи през днешния ден.бг.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР