Правителството отпусна 151 млн. лв. безвъзмездно финансиране за реконструкция на

...
Правителството отпусна 151 млн. лв. безвъзмездно финансиране за реконструкция на
Коментари Харесай

Правителството даде 151 млн. лв. за ремонти на Графа, Славейков и около Александър Невски

Правителството отпусна 151 млн. лева безплатно финансиране за реорганизация на централната градска част.

София ще получи средства за цялостна реорганизация и благоустройство на близо 200 дка територия в централната градска част, цялостна реорганизация на ул. „ Граф Игнатиев “, дружно с пл. „ Славейков “ и прилежащи улици, както и градинката на „ Св. Седмочисленици “, цялостна реорганизация на зоната към храм-паметника „ Св. Александър Невски “, частта пред Народното събрание.

Кметът на София Йорданка Фандъкова сподели пред публицисти в Министерския съвет, че с тези средства в идващите 2 години би трябвало посочените места ще бъдат изцяло актуализирани.

Общата стойност на четирите плана, измежду които е и този за столичния градски превоз, е 173.5 млн. лева, като съфинансирането от страна на Столична община е 23 млн. лева. 

„ Изключително значим план за града и подобряването качеството на въздуха е вторият стадий от планът за интегриран столичен градски превоз. Той включва изцяло възобновяване на линията на трамвай №5, като изключим частта към Руски монумент, която беше реконструирана скоро, нови спирки. Първите спирки с видеонаблюдение ще бъдат по линията на трамвай №5, а също по този начин и приоритизация на трамвая пред останалия превоз - на всички светофари, през които минава трамвай №5 ще има опция да се дава преимущество на трамвая. Това сигурно ще усили скоростта на трамвая. Разбира се, ще има и напълно нови мотриси. Процедурата за закупуване на трамваите завърши. В момента има обжалвания в съда “, сподели Фандъкова, представена от " Фокус ".

Тя напомни, че ще бъдат купени 13 нови трамвая, като част от тях би трябвало да бъдат доставени до края на годината.

„ Ще бъде напълно реконструирана и линията по ул. „ Каменоделска “. Това са 25 км нови трамвайни релси и упованията ни са това да усъвършенства качеството на обслужване и близо 1.6 млн. пътувания допълнително да се реализират годишно в тези трамваи. Не по-маловажни са другите два плана – за обществена интеграция “, уточни столичният кмет и посочи, че те са на стойност 2.5 млн. лева.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР