Правителството осигурява малко над 3 млн.лева, а спортното министерство ще

...
Правителството осигурява малко над 3 млн.лева, а спортното министерство ще
Коментари Харесай

Кърджали с правителствен подарък – ще се строи нова спортна зала


Правителството обезпечава малко над 3 млн.лева, а спортното министерство ще построи в Кърджали нов състезателен комплекс, съобщи кореспондентът на БГНЕС.

Да заяви новината в изборния си регион дойде ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева. Тя стартира с благодарности към премиера Бойко Борисов, който бързо откликнал на молбата за финансирането на плана с потенциал 1 000 места, който пък покрива всички европейски параметри. Теренът с повърхност 56 декара е държавна благосъстоятелност, стартът е вероятен до края на годината или при започване на идната, възнамерява се строителството да завърши до 7 месеца.

Проектът е направен от Министерството на младежта и спорта, а министър Красен Кралев е поел уговорката процедурата за избор на реализатор да бъде придвижена допустимо най-бързо. Областният шеф Никола Чанев съобщи, че се планува построяването на две стадиони за футбол и баскетбол, както и на тенис-кортове. В залата ще могат да се организират най-различни надпревари, включително и шампионати по мини-футбол, в постройката ще има две зали за тренировки, помещение за фитнес и витаминен бар, добави той. Проектът, който е подаяние от спортното министерство, планува и огромен паркинг, съгласуван с потенциала на спортната зала. Според Чанев най-разумният вид за стопанисването на бъдещия комплекс е публично-частното партньорство.

В отговор на въпрос кое постанова построяването на нов състезателен комплекс при съществуването на различен, по-стар, той уточни, че там залата е извънредно нефункционална, незадоволително необятна и таванът е невисок. „ На Кърджали са му нужни две спортни зали. Новата има всички шансове да бъде формалната, а остарялата да остане за любителски надпревари и тренировки “, посочи Чанев. Той сподели, че за откриването на ремонтирания стадион на 26 май в Кърджали ще дойде спортният министър Красен Кралев. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР