Правителството одобри резултатите от Неформалната среща на министрите по околна

...
Правителството одобри резултатите от Неформалната среща на министрите по околна
Коментари Харесай

Правителството одобри резултатите от неформалната среща на министрите по околна среда на ЕС

Правителството утвърди резултатите от Неформалната среща на министрите по околна среда на Европейски Съюз, която се организира на 20 и 21 януари в Амиен, Франция.

Министрите обмениха отзиви по агроекологичния преход и европейската координация и хармонизация във връзка с продуктите за растителна отбрана. В подтекста на идното изменение на Директивата за устойчива приложимост на пестициди бяха разисквани дейностите, които би трябвало да бъдат подхванати, с цел да се подсигурява, че европейската цел за понижаване на използването на пестициди и обвързваните с нея опасности са отразени дейно във вноса на храни, третирани с артикули за растителна отбрана.

По тематиката за битката с обезлесяването министрите регистрираха приноса на Европейски Съюз към справяне с световното обезлесяване и унищожаването на горите – в границите на съюза се работи по съгласуван и съгласуван метод, който добавя и ускорява дейностите на страните членки на национално равнище. Участниците в срещата се сплотиха към тезата, че законодателството на Европейски Съюз би трябвало да противодейства на тази наклонност с ограничения, които подсигуряват, че добивът и потреблението на артикули не способстват за обезлесяването и загубата на гори в международен мащаб.

Министрите на околната среда и министрите на енергетиката организираха полемика за справедливия преход в подтекста на пакета „ Подготвени за цел 55″ (за понижаване на излъчванията парникови газове с минимум 55% до 2030 г.) и провокациите, които той слага във връзка със обществената правдивост. Делегациите се сплотиха към нуждата от съпътстваща политика за превъзмогване на забележителното неподходящо влияние на прехода върху избрани райони, браншове и семейства. За да бъде сполучлив преходът към ниско-въглеродно развиване, би трябвало да се извърши по приобщаващ метод, с цел да е обществено обективен и да регистрира потребностите на най-уязвимите.

Неформалната среща приключи с продан на отзиви за ролята на горите и дървесните артикули в политиките по запазване на околната среда, енергетика и климат. Министрите бяха единомислещи във връзка с значимостта на горите за запазване на биологичното многообразие и потребността от акуратен метод, който ще разреши постигането на баланс сред опазването на горите, климата и развиването на биоикономиката. Потвърдена беше и значителната роля на горите за намаляването на въглерода в атмосферата и постигането на климатичните цели на Европейски Съюз.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР