Правителството одобри позицията на България за участие в заседанието на

...
Правителството одобри позицията на България за участие в заседанието на
Коментари Харесай

Правителството одобри позицията на България за участие в заседанието на Съвета на ЕС по околна среда

Правителството утвърди позицията на България за присъединяване в съвещанието на Съвета на Европейския съюз по околна среда, което ще се организира на 20 декември 2022 година в Брюксел.

В дневния ред на Съвета е включено провеждането на спор по предлагането за Регламент за възобновяване на природата.

Като една от страните в Европейския съюз с богато и съхранено биологично многообразие и с максимален дял от територията, обхваната в мрежата Натура 2000, България ще съобщи поддръжката си за въвеждането на правно обвързващи цели на Съюза за възобновяване на природата в предлагането за Регламент. С това предложение се добавя и надгражда съществуващата законодателна рамка в региона на опазването и възобновяване на екосистемите и биологичното многообразие.

С оглед преодоляване на следствията от климатичните промени, България преглежда като приоритет възобновяване и поддържането на основни екосистеми като влажни зони, сладководни и речни екосистеми, блата и торфища. Страната ни смята, че законодателното предложение би трябвало да разрешава еластичност при планирането, като се регистрират районните специфики и по-високите административни и финансови старания, които ще би трябвало да положат страните с богато биологично многообразие и висок % на територията, предпазена от мрежата Натура 2000.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР