Правителството одобри над 102 хил. лева към Министерство на културата

...
Правителството одобри над 102 хил. лева към Министерство на културата
Коментари Харесай

МВР получи още 10 млн. лева за издаване на лични документи |

Правителството утвърди над 102 хиляди лв. към Министерство на културата за нарастване на заплатите и 10 млн. лева към Министерството на вътрешните работи за издаване на персонални документи.

10 млн. лв. към бюджета на Министерство на вътрешните работи ще са за издаване на персонални документи. 

Към културното министерство средствата са в размер на 102 825 лв.. Те са контрактувани на Коалиционен съвет и са утвърдени от кабинета като нови социално-икономически ограничения поради епидемиологичната рецесия. С 30% ще е увеличението на разноските за личен състав, ангажиран с действия по обслужване и работа " на терен ", в интензивно и директно взаимоотношение и контакт с жители, регионални и общински администрации, юридически лица на първа линия, изискващи характерни компетентности.

" Осигуряването на средствата би разрешило еднократно установяване на нов размер на главните месечни заплати на чиновниците в Националния институт за недвижимо културно завещание, по-високи с не повече от 30% от досегашния размер ", прибавят от държавната пресслужба. 

До 30% нарастване на заплатите ще получат дипломатите в задграничните представителства на България , които са натоварени с действия, свързани с предварителна защита на разпространяването на COVID-19 и ограничаване на следствията от пандемията.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР