Правителството обяви имоти - публична държавна собственост за частна държавна

...
Правителството обяви имоти - публична държавна собственост за частна държавна
Коментари Харесай

Правителството се разпореди с имоти

Правителството разгласи парцели - обществена държавна благосъстоятелност за частна държавна благосъстоятелност и ги трансферира на община Бургас. Имотите съставляват терени в Промишлена зона „ Север “ на гр. Бургас и са в уличната регулация, според предвижданията на влезнало в действие изменение на обстоен организационен проект - проект за улична регулация. С осъществяване на предвижданията, заложени в изменението, ще се обезпечи безвредно транспортно обслужване на парцелите в засегнатия регион и осъществяване на трасетата на техническата инфраструктура. Общината разполага с нужния финансов запас за ръководството и поддържането на предоставените парцели, оповестяват от държавната пресслужба.

Министерският съвет одобри също решение за увеличение на капитала на „ МОБА “ ЕООД, гр. София, със цената на непарична вноска, представляваща правото на благосъстоятелност върху неподвижен парцел - частна държавна благосъстоятелност, възложен в ръководство на Министерство на защитата, находящ се в област София - град, общ. Столична, гр. София, регион Витоша, кв. Драгалевци. В парцела има издигнати осемнадесет броя здания. Увеличаването на капитала ще се извърши посредством записване на нови дялове, които ще се придобият от българската страна посредством министъра на защитата, на стойност равна на цената на парцелите.

С друго държавно решение се позволява на „ МОБА “ ЕООД, гр. София да учреди право на градеж върху аграрен парцел с повърхност 11 512 кв. м., благосъстоятелност на сдружението. Имотът се намира в гр. София, Столична община, регион Младост, ж.к. Младост 3.

Министерският съвет одобри и иешение за предоставяне на единодушие за апортиране на неподвижен парцел в капитала на УМБАЛ „ Александровска “ ЕАД, гр. София. В блок „ Клинични лаборатории “ са ситуирани и действат следните диагностични звена - централна клинична лаборатория, лабораториите по микробиология, лекарствен и лечебен мониторинг, както и клинична фармакология. С апортирането на парцела ще бъдат развити нови действия в диагностичните и лечебни процедури на УМБАЛ „ Александровска “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР