Правителството настоява за сваляне акцизите на тока и синьото гориво. Със

...
Правителството настоява за сваляне акцизите на тока и синьото гориво. Със
Коментари Харесай

Правителството настоява за сваляне акцизите на тока и синьото гориво

Правителството упорства за събаряне акцизите на тока и синьото гориво. 

Със свое решение държавното управление утвърди на днешното си съвещание искане за предприемане на дейности по правене и изпращане на съобщение за нотифициране от страната ни освобождение от данък на електрическата енергия и природния газ, оповестиха от пресцентъра на Министерския съвет (МС).

Мерките, които страната ни подхваща, са по член 15, букви " б " до " и " от Директива 2003/96/ЕО на Съвета от 27 октомври 2003 година по отношение на преструктурирането на правната рамката на Общността за данъчно облагане на енергийните артикули и електрическата енергия.

" Това е обвързвано с рецесията с цените на енергийните артикули, която засегна всички европейски страни, в това число и България. Държавата подхваща дейности за преодоляване на продължаващата към този момент няколко месеца обстановка и за справяне на високите цени на енергийните артикули, посредством опциите за понижаване на акцизните ставки, след утвърждението от страна на Европейската комисия ", декларират от Министерски съвет, представени от нюз.бг.

С освобождението на тока и газа от данък се цели да се резервира конкурентоспособността и рентабилността на енергоемките браншове, при които разноските за сила съставляват висок дял от индустриалните разноски, и да се овладеят непрекъснато повишаващите се цени на електрическата енергия и на горивата.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР