Правителството на Южна Корея одобри план за създаване на командно

...
Правителството на Южна Корея одобри план за създаване на командно
Коментари Харесай

Южна Корея отвръща асиметрично на КНДР при нови дронове в небето си

Правителството на Южна Корея утвърди проект за основаване на командно звено за интервенции с дронове през септември , оповестяват ТАСС и организация " Йонхап ".

Днес стана ясно, че южнокорейската войска има намерение да отговори асиметрично на всяко ново навлизане на севернокорейски дронове във въздушното пространство на страната.

" Въоръжените сили взеха решение да изпратят 10 или повече дрона в Пхенян , програмирани да прелетят над основни цели там, в случай че Северна Корея изпрати един дрон в небето над Сеул ", означи почитан боен източник.

На собствен ред представителят на южнокорейското министерство на защитата Джеон Ха-кю означи, че Сеул " ще предприеме контрамерки при положение на ново навлизане на дрон в сходство с правото си на самозащита ".
 Южна Корея призна неуспеха си в битката против дроновете на КНДР
Южна Корея призна неуспеха си в битката против дроновете на КНДР

Сеул форсира основаването на профилирано военно поделение за противопоставяне

Премиерът Хан Дък-су изиска от Обединения комитет на началник-щабовете на Южна Корея да предприеме всички нужни ограничения, тъй че новото командване да стартира да действа по проект.

Военното ведомство уточни, че основаването на особено командване за интервенции с безпилотни летателни апарати е належащо заради " опасността " от Северна Корея и централната роля на дроновете в актуалната война.

Армията има намерение да закупи 100 дребни безпилотни летателни апарата до края на юни . Новото командване ще дава отговор за разследващи и ударни интервенции, както и за психическа и електромагнитна война.

На 26 декември предходната година навлязоха в територията на Южна Корея, в това число в към канцеларията на южнокорейския президент в Сеул.

Това накара южнокорейските военни да вдигнат изтребители и хеликоптери. които летяха над Юга с часове и беше остро разкритикувана за неуспеха си.
 Сеул купува израелска система - палач на дронове
Сеул купува израелска система - палач на дронове

Засилване на Противовъздушна отбрана защитата против Пхенян
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР