Правителството на Южна Корея изключи Япония от списъка на държавите

...
Правителството на Южна Корея изключи Япония от списъка на държавите
Коментари Харесай

Южна Корея прекрати експортните облекчения за Япония

Правителството на Южна Корея изключи Япония от листата на страните с облекчени експортни условия, оповестява организация Yonhap, представена от БГНЕС. Решението е в отговор на аналогична мярка, подхваната от японските управляващи.
В началото на юни Япония разгласи, че приключва даването на омекотен режим за Южна Корея за закупуване на три типа материали от Япония, употребявани в електронната индустрия. Сеул оцени това като нарушаване на правилата на Световната комерсиална организация (СТО) и предприе реципрочни ограничения.
Министърът на индустрията и търговията на Южна Корея съобщи, че от първа категория експортьор Япония ще бъде включена във второкласен. В нея попадат страни, които, съгласно южнокорейското държавно управление, не съблюдават правилата на интернационалния експортен надзор над търговията с ракетни технологии, нуклеарни материали, химически субстанции и продукция с двойно предопределение.
Получаването на позволение за експорт на такава продукция от Япония в Южна Корея ще лишава повече време.
Япония от своя страна съобщи при започване на юли, че е изчерпала доверието си по отношение на Южна Корея по отношение на опитите на Сеул да получи обезщетения за полагания от корейци принудителен труд в японски компании през интервала на японската колонизация на Корея 1910-1945 година.
Това събитие провокира страдание у японските управляващи, които оцениха дейностите на Южна Корея като нарушаване на интернационалното право. Както неведнъж е подчертавало Министерството на външните работи на Япония, договорът сред Япония и Южна Корея от 1965 година за нормализиране на връзките предвиждал погашение от японска страна на 300 милиона $ безплатно и даване на заеми в размер на 200 милиона $. Според Япония по този метод са урегулирани всички претенции за обезщетения на имущество и права на юридически и физически лица.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР