Правителството на Великобритания отказа да признае дипломатически статут на Джулиан

...
Правителството на Великобритания отказа да признае дипломатически статут на Джулиан
Коментари Харесай

Лондон няма да признае дипломатически статут на Асандж

Правителството на Англия отхвърли да признае дипломатически статут на Джулиан Асанж, заяви "Гардиън ", като се базира на източник от външно министерство.

Според информацията Еквадор е отправил питане до английското държавно управление дали е допустимо Асанж да получи статут на посланик, с цел да може да напусне страната, без да бъде задържан.

Асанж ще бъде задържан, в случай че напусне посолството, показаха представители на английските управляващи. Те предлагат създателят на Уикилийкс да напусне самичък посолството и да се яви пред съда.

Вчера се появиха информации в английски медии, че Еквадор разисква вид с извеждането на създателя на Уикилийкс от посолството си в Лондон поради различия с него по тематиката за самостоятелна Каталуния.

Еквадор публично отхвърлиха такова желание, най-малко до момента в който "има заплаха за живота на Асанж ". Стана известно още, че на пребиваващия в посолството австралиец през декември 2017 година са предоставени документи да кандидатства за еквадорско поданство или даже е получил такова.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР