Правителството на Унгария ще внесе нови закони в парламента следващата

...
Правителството на Унгария ще внесе нови закони в парламента следващата
Коментари Харесай

Унгария приема нови закони, за да разблокира еврофондовете

Правителството на Унгария ще внесе нови закони в Народното събрание идната седмица, с цел да постави завършек на опълчването с Европейската комисия и да отключи достъпа до еврофондовете , сподели в събота началникът на кабинета на премиера Виктор Орбан, Гергели Гуляш, представен от Ройтерс.

Европейската комисия ще предложи прекъсване на милиарди евро, предопределени за Унгария заради опасения за корупция, споделиха двама чиновници пред Ройтерс в сряда, което би било първото сходно деяние против държавното управление на Орбан.

В четвъртък огромно болшинство от депутатите от Европейски Съюз, който е на власт от 2010 година, засилвайки натиска върху Европейска комисия да ограничи финансирането за източноевропейската страна.

Надявайки се да постави завършек на безизходицата, която оказа напън върху цената на форинта и унгарските облигации, Будапеща разгласи, че ще сътвори антикорупционен орган и работна група с неправителствени групи, които да следят изразходването на средствата от Европейски Съюз .

" Правителството одобри някои от настояванията на Европейската комисия, или в областите, където не можахме да ги приемем, успяхме да реализираме компромис, който е приемлив и за двете страни ", сподели Гергели Гуляш на брифинг за медиите.

" На днешната среща държавното управление разиска тези задължения и ги утвърди ", сподели той, добавяйки, че държавното управление на Орбан ще изиска от Народното събрание да одобри съответното законодателство посредством бърз развой.

Новите закони се възнамерява да влязат в действие през ноември, което съгласно Гуляш може да означи края на наказателните дейности против Унгария и да отблокира достъпа до милиарди евро.

" Вместо взаимно съмнение, градивната поредност от договаряния с Комисията през последните два месеца може да се преглежда като стъпка към взаимно доверие ", сподели Гуляш, добавяйки, че Унгария чака решението на Европейски Съюз със " напълно успокоение ".

В Унгария е имало най-вече нередности при изразходването на средства от Европейски Съюз през интервала 2015-19 година в целия блок, съгласно организацията на Европейски Съюз за битка с измамите. Брюксел от дълго време приканва за бистрота, конкуренция и отчетност в унгарските публични поръчки.
 България и Унгария: Рискове от проруски съюз в Европейски Съюз
България и Унгария: Рискове от проруски съюз в Европейски Съюз

Филип Фолкман-Шлук: И тъкмо от това Европейски Съюз и Украйна нямат нужда
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР