Правителството на Украйна изпраща десетки автобуси до Мариупол в нов

...
Правителството на Украйна изпраща десетки автобуси до Мариупол в нов
Коментари Харесай

Зеленски уволни двама генерали

Правителството на Украйна изпраща десетки рейсове до Мариупол в нов опит да изтегля хората и да достави филантропична помощ. Украинският президент Зеленски разгласи, че е уволнил двама генерали, защото са били „ предатели “, съобщи БНР.

„ Президентът Путин не е силата, която беше преди “, споделя министърът на защитата на Англия. Ситуацията към столицата Киев наподобява се усъвършенства, оповестява Би Би Си. Микола Жирнов, началник на киевската военна администрация, съобщи, че фирмите и услугите в града работят обикновено. В покрайнините на столицата обаче към момента се водят боеве. Руските сили през вчерашния ден са обстрелвали градовете Ирпен и Макаров, оповестява се за боеве към Гостомел и Бровари в предградията. Местните управляващи споделят, че жителите би трябвало да бъдат внимателни. Украинският президент Володимир Зеленски разгласи, че е уволнил двама висши членове на украинската работа за национална сигурност на съображение, че са „ предатели “. В следващото си видеообръщение Зеленски сподели още, че обстановката в южната част на Украйна и в региона на Донбас остава извънредно комплицирана.

„ Нападателите насочват своята бойна, изобретателна сила към краткотрайно окупираните региони на Херсонска област. Опитват се да провеждат там всякакви неразбираеми структури и да измислят по какъв начин да закрепят наличието си. Такива дейности обаче са безперспективни, тъй като колкото повече те демонстрират интензивност в района, толкоз по-големи ще бъдат в последна сметка загубите за самата Русия. “ Според украинския президент съветските военни натрупат капацитет за удари в Донбас, в Мариупол и по направлението към Харков.

Има очаквания, че през днешния ден рейсовете за евакуация най-сетне ще стигнат до обсадения пристанищен град Мариупол, където към момента се намират минимум 100 000 души. Те са без вода, ток или отопление, като температурите от време на време падат под нулата, а храните и медикаментите свършват. Коридорът ще стартира да работи от 10 часа сутринта българско време, като решението идва след персонално гледище на френския президент Еманюел Макрон и немския канцлер Олаф Шолц пред Владимир Путин. Министърът на защитата на Англия Бен Уолъс съобщи, че репутацията на великата съветска войска е унищожена, а президентът Путин към този момент не е толкоз мощен. „ Той към този момент е човек в клетка, която самичък си е построил “, сподели Уолъс пред Скай нюз. По думите му интернационалните съдружници са се съгласили да доставят повече военно съоръжение на Украйна, в това число бронирани транспортни средства, артилерия и муниции с огромен обхват.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР