Правителството на третия мандат трябва да е със срок и

...
Правителството на третия мандат трябва да е със срок и
Коментари Харесай

На кабинет с третия мандат със срок и задачи, залага Нинова

Правителството на третия мандат би трябвало да е със период и задания. Експертно или политически кабинет - това ще бъде разисквано в допълнение. Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова продължава да е последовател повече на политическото държавно управление, а не на експертно, само че в студиото на Нова телевизия към този момент бе по-уклончива, като даде поръчка за смяна на позицията с претекст, че обстановката е доста динамична.

Във всеки случай след връчването на третия мандат, което би трябвало да се случи в рамките до 10 дни, откакто през вчерашния ден Народното събрание отхвърли декларацията на " Продължаваме промяната " и те ще върнат досието с втория мандат в понеделник, 9 януари, не би трябвало да се губи повече време. " Няма какво повече да се обяснява. Няма потребност от повече договаряния и съвещания, позициите на партиите са ясни ", съобщи Нинова. Освен това съгласно нея има задоволително общи неща сред партиите и значими неща за страната, които би трябвало да се вземат решение и това може да бъде сплотяващото. Като образец тя даде рецесията при медикаментите, престъпността, границата, корупцията в Министерство на вътрешните работи.

Няма да даваме прогнози на кого президентът ще връчи третия мандат, чакаме решението на президента, уточни Нинова и добави, че " в случай че ни даде мандата, ще създадем всичко допустимо " и " всичко по силите си ".

Това, от което Българска социалистическа партия няма да отстъпи и което са алените линии са войната в Украйна и " фиксацията " в датата 1 януари 2024 година за влизането на страната в Еврозоната.

Изказването си Нинова стартира с военната помощ на България за Украйна и четири пъти в границите на диалози връщаше към тематиката. Решението, гласувано от Народното събрание, тя дефинира като решение България да стане част от войната и влизане във войната. Сега Българска социалистическа партия са срещу и това да се образоват украински бойци у нас. В момента и в служебния кабинет се е наложила " такава нападателна военнищина и нападателна политика ". " Не може по този начин - войната ще се реши с дипломация ", безапелационна бе Нинова, като се базира на думите на доста политици от международната сцена.

Българска социалистическа партия са срещу и залагането на недостиг до 3%, което значи стягане на коланите и орязване на разноски, а в тази обстановка това е неуместно и не е европейска политика. По думите на Нинова това се дължи на фиксация в датата 1 януари 2024 година за влизане в Еврозоната, само че при всички разбори това не може да се случи без разтърсвания, изключително в обществената сфера.

Критика към служебния кабинет и към президента също изрече за следващ път Корнелия Нинова. " Не може длъжностен кабинет да подписва дълготрайни контракти, неговата работа е да прави избори. " Едновременно с това Българска социалистическа партия вижда и раздвояване и несъгласие - от една страна се подписват дълготрайни контракти и се поемат дълготрайни задължения и за изтребители, а се отхвърля да се внесе бюджет с аргумента, че държавното управление не може да прави политики.

Навик станало и на президента да прави оценка на партии, които Българска социалистическа партия не приема. Това не е в неговите пълномощия. Какво значи да кажеш " политическите партии се провалиха ", пита Нинова, а съгласно нея това значи и че президентската институция се е провалила.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР