Правителството на Тайланд обяви днес нови ограничения в столицата Банкок

...
Правителството на Тайланд обяви днес нови ограничения в столицата Банкок
Коментари Харесай

В Тайланд, Южна Корея и Виетнам затягат мерките срещу коронавируса

Правителството на Тайланд разгласи през днешния ден нови ограничавания в столицата Банкок и девет провинции за да забави разпространяването на ковид. Мерките включват ограничавания за пътуванията, затваряне на търговски центрове, нощен час и предел до пет индивида на едно място, съобщи Ройтерс.

Някои от ограниченията влизат в действие от на следващия ден, а други - от понеделник. От началото на идната седмица в Банкок и пет прилежащи провинции ще бъдат затворени моловете, салоните за хубост и за разтривки, както и спа центровете. Същевременно ще бъде повишен броят на местата за тестване за COVID-19 и центровете за изолираност на инфектираните.

Днес Тайланд разгласи, че за предното денонощие в страната са били регистрирани 9276 нови случая и са умряли 72 души с диагноза COVID-19, съобщи Ройтерс.

В южнокорейската столица Сеул и покрайнините от понеделник също ще бъдат затегнати антивирусните марки, заяви ДПА.

Премиерът Ким Бу-кьом заяви, че в този район се вкарват разпоредбите от най-високото равнище на четиристепенния проект на държавното управление в битката с пандемията. Това най-високо равнище не планува цялостен локдаун, а единствено ограничение до четирима индивида на събирания до 18 ч. и на двама след този час. Баровете и нощните клубове ще бъдат затворени, на стадионите няма да се позволяват фенове, а богомолците би трябвало да следят службите онлайн. На сватби и погребения могат да участват единствено родственици, а от сряда учениците се връщат към отдалечено образование.

По думите на премиера Ким рестрикциите ще бъдат в действие минимум две седмици.

Вчера 1316 индивида са дали позитивен тест за ковид, което е нов рекорден дневен приръст в Южна Корея от началото на пандемията. Повечето от новите случаи са в Сеул и покрайнините.

Със своите над 165 хиляди случая до момента Южна Корея преминаваше релативно леко през пандемията. Но едвам 30 на 100 от нейното 51,3-милионно население е имунизирано, означи ДПА.

Виетнам наложи през днешния ден цялостен локдаун за две седмици в 9-милионния финансов и стопански център Хо Ши Мин. Жителите на града ще имат право да напущат домовете си единствено с цел да се снабдят с храна, медикаменти или по други неотложни аргументи, съобщи Асошиейтед прес.

През първата година на пандемията Виетнам записва едвам 2800 случая с ковид и от февруари до края на април т.г. там съвсем нямаше новозаразени. След това обаче броят им стартира да нараства и през последните два месеца бяха регистрирани към 22 хиляди позитивни проби. Днес във Виетнам бе открит нов рекорден дневен приръст от 1625 нови случая, три четвърти от които в Хо Ши Мин.

В момента към 4 милиона от 96-милионното население е с най-малко една доза ваксина, макар че здравното министерство в Ханой планува до края на тази година да бъдат имунизирани 70 % от хората, означи АП.

Агенцията обобщава, че няколко страни в Азиатско-Тихоокеанския район, които до момента са се справяли добре с пандемията, се изпитали през последните месеци върху себе си първите огромни талази от разпространяване на ковид. Сега те постановат ограничаващи ограничения, с цел да не позволен претоварване на болничната мрежа. Това е развиване, познато в по-голямата част от света, където поредните талази претрупаха лечебните заведения и доведоха до доста смъртни случаи. Азиатските страни заобиколиха този цикъл, като постановиха строги правила за пътуванията, комбинирани с твърди ограничения вкъщи. Сега обаче в някои азиатски страни се слагат нови върхове в прираста на инфектираните и смъртните случаи, което частично се отдава на мощно заразния вид Делта и слабата имунизация, разяснява АП.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР