Правителството на Швеция обяви, че ще дари на Украйна боеприпаси

...
Правителството на Швеция обяви, че ще дари на Украйна боеприпаси
Коментари Харесай

Швеция дава на Украйна нов пакет военна помощ за над 300 млн. долара

Правителството на Швеция разгласи, че ще подари на Украйна муниции и аварийни елементи на стойност 3,4 милиарда крони (около 313,5 млн. долара) за предоставени по-рано от скандинавската страна оръжейни системи.

Новината разгласи шведският министър на защитата Пал Йонсон. Това е 13-ият пакет с военна помощ от скандинавската страна за Украйна за общо над 17 милиарда крони, както и филантропична помощ за 5,2 милиарда крони.

Боеприпасите и частите ще бъдат за бойни транспортни средства на пехотата CV-90, артилерийски системи Archer и танкове Leopard 2.

" Трябва да се подготвим за обстоятелството, че това може да бъде дълготрайна война и също по този начин имаме дълготрайна вероятност, с цел да можем да поддържаме трайно тези платформи, които изпращаме в Украйна ", сподели той.

Помощта ще включва и съоръжение за неутрализиране на мини и муниции за системи за противовъздушна защита - които съгласно министър Йонсон са от решаващо значение, с цел да попречат на Русия да реализира въздушно владичество в Украйна, отбелязва Франс прес.

Вчера на фона на следващата серия съветски набези против украинските градове Одеса и Запорожие, Съединени американски щати оповестиха, че ще изпратят на Украйна нова военна помощ на стойност 200 милиона $.

Тя включва муниции за противовъздушна защита, артилерийски снаряди и в допълнение съоръжение за почистване на мини, съобщи държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън, отбелязва БНР.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР