Правителството на САЩ вероятно се готви да обяви санкции срещу

...
Правителството на САЩ вероятно се готви да обяви санкции срещу
Коментари Харесай

САЩ готвят санкции срещу влиятелни лица в Унгария, може да се повтори ситуацията от 2014 г.

Правителството на Съединени американски щати евентуално се готви да разгласи наказания против " авторитетни лица " в Унгария в близко бъдеще. Подобна стъпка може да бъде обвързвана с утежняване на връзките сред страните на фона на нежеланието на Будапеща да се причисли към глобите срщу Русия.Това оповестява 444.hu.

Според електронното издание, дипломатически източници настояват, че глобите могат да бъдат оповестени още на 12 април, защото за тази дата е планувана конференция на американския дипломат в Будапеща Дейвид Пресман.

Неназованите дипломати прецизираха, че може да се повтори обстановката от 2014 година, когато Съединени американски щати замразиха активите и отхвърлиха достъп на осем маджарски сегашни и някогашни чиновници.

Изданието написа, че в последно време връзките сред страните също са се влошили. По-специално това се дължи на острите изказвания на Пресман против унгарските управляващи. Посланикът разкритикува унгарските публични лица, че приказват за поощряване на мира, само че тяхната позиция клони към Русия.

А унгарският министър председател Виктор Орбан обществено упрекна американския посланик в оказване на напън върху неговото държавно управление.

В същото време Пресман по-рано акцентира, че сходни офанзиви против Унгария подхождат на позицията на американските управляващи.

Припомняме, че през днешния ден, 11 април, стана известно, че Унгария се е договорила с Русия да продължи да внася нефт и газ.

Унгария заплашва да блокира участието на Украйна в Европейския съюз.

Будапеща получи изключение от съвсем всички стопански наказания на Европейски Съюз против Русия поради военната намеса против Украйна. (Фокус)
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР