Правителството на САЩ настоява Нидерландия, Германия, Южна Корея и Япония

...
Правителството на САЩ настоява Нидерландия, Германия, Южна Корея и Япония
Коментари Харесай

САЩ призовават съюзниците си да ограничат износа на чипове и технология за Китай

Правителството на Съединени американски щати упорства Нидерландия, Германия, Южна Корея и Япония да затегнат в допълнение ограничението на достъпа на Китай до полупроводникови технологии , заяви Bloomberg News в сряда.

Съединени американски щати желаят японските компании да лимитират износа за Китай на профилирани химикали, нужни за производството на чипове, в това число фоторезист, се споделя в отчета, представен от хора, осведомени с въпроса.

Вашингтон също притиска Нидерландия да спре производителя на полупроводниково съоръжение ASML,  обслужване и ремонт на съоръжение за произвеждане на чипове за китайски клиенти , закупено преди рестриктивните мерки върху продажбите на тези устройства да бъдат въведени тази година, се прибавя в отчета.

Токио и Хага желаят да оценят въздействието на актуалните си ограничавания, преди да обмислят по-строги дейности, се споделя в отчета, добавяйки, че чиновници на Министерството на търговията на Съединени американски щати са повдигнали въпроса в Токио по време на среща по отношение на контрола върху износа предишния месец.

Американски чиновници по-рано бяха изразили особена угриженост по отношение на способността на Китай да употребява усъвършенствани чипове и мощните процесори, за да укрепи бързо-развиващата си войска.
 Руснак се призна за отговорен за контрабанда на американски чипове за Русия
Руснак се призна за отговорен за контрабанда на американски чипове за Русия

Максим Марченко е работил в Хонконг
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР