Правителството на САЩ и 17 щата съдят Amazon в забележително дело за монопол

...
Правителството на САЩ и 17 щата съдят Amazon в забележително
Коментари Харесай

Правителството на САЩ и 17 щата съдят Amazon в забележително монополно дело, отразяващо години наред твърдения, че гигантът за електронна търговия е злоупотребил с икономическото си господство и е навредил на лоялната конкуренция.

Революционното съдебно дело от страна на Федералната търговска комисия и 17 главни прокурори бележи най-острата атака на правителството на САЩ срещу Amazon, компания, която започна с продажбата на книги в интернет, но оттогава стана известна като „магазина за всичко“, разширявайки се в продажба на широка гама на потребителски продукти, създавайки обхващаща целия свят логистична мрежа и превръщайки се в електроцентрала в други технологии като облачни изчисления.

В жалбата се твърди, че Amazon несправедливо популяризира собствената си платформа и услуги за сметка на продавачи трети страни, които разчитат на пазара за електронна търговия на компанията за разпространение.

Например, според Федералната търговска комисия, Amazon е навредил на конкуренцията, като е изисквал от продавачите на своята платформа да купуват вътрешните логистични услуги на Amazon, за да осигурят предимствата на най-добрия продавач, наричани "първокласно" допустимост. Той също така твърди, че компанията антиконкурентно принуждава продавачите да изброяват продуктите си в Amazon на най-ниските цени навсякъде в мрежата, вместо да позволяват на продавачите да предлагат продуктите си на конкурентни пазари на по-ниска цена.

Това е развиваща се история. Ще се актуализира.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР