Правителството на република България се обедини около обща позиция във

...
Правителството на република България се обедини около обща позиция във
Коментари Харесай

Българското правителство изрази категорична непримиримост срещу употребата на химическо оръжие

Правителството на република България се сплоти към обща позиция по отношение на въздушните удари на Съединени американски щати, Англия и Франция против Сирия поради хипотетичното потребление на химическо оръжие в град Дума, сподели вицепремиерът Екатерина Захариева след приключилото съвещание при премиера Бойко Борисов.

Българското държавно управление изрази безапелационна неотстъпчивост против използването на химическо оръжие и преглежда въздушните удари на Съединени американски щати и съдружниците в Сирия им като предизвестие против вероятната използването на химическо оръжие от режима в Дамаск в бъдеще. В Министерския съвет се организира изключително съвещание под управлението на премиера Борисов, на което беше разисквана обстановката след последното развиване на спора в Сирия.

„ Както неведнъж сме изразявали безапелационната неотстъпчивост против използването на химическо оръжие, подчертаваме, че няма идея, която да оправдава убийството на почтени жители, измежду които и деца. Използването на химическо оръжие е военно закононарушение. Разглеждаме еднократната военна интервенция като предизвестие за преустановяване на сходни противозаконни дейности на сирийския режим в бъдеще. Същевременно показваме угриженост от допустима ескалация на спора и призоваваме всички страни и изключително сирийския режим да прекрати всевъзможни дейности, нарушаващи интернационалното филантропично право “, сподели Захариева и акцентира, че държавното управление ни показва цялостна поддръжка за работата на организацията  за възбрана на химическо оръжие.

„ Виновните за химическата офанзива в град Дума би трябвало да бъдат разкрити и да понесат и да понесат съответната отговорност “, сподели още Захариева. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР