Правителството на президента Еманюел Макрон ще трябва да положи безпрецедентни

...
Правителството на президента Еманюел Макрон ще трябва да положи безпрецедентни
Коментари Харесай

Франция трябва да положи безпрецедентни усилия за намаляване на бюджетния дефицит

Правителството на президента Еманюел Макрон ще би трябвало да постави невиждани старания, с цел да ограничи разноските на Франция, тъй че да извърши задачата си за понижаване на недостига. Това заяви националната работа за обществен одит, представена от " Ройтерс ".

Кабинетът на Макрон се стреми до края на петгодишния си мандат през 2027 година да понижи бюджетния недостиг в обществения бранш до 2,7% от почти 4,9% от икономическото произвеждане тази година.

Постепенното понижаване на бюджетния недостиг значи, че Франция ще бъде единствената огромна стопанска система в еврозоната, която към момента има недостиг, преизпълнен ограничаването на Европейския съюз от 3% през 2026 година, показва Сметната палата на Франция в годишната си прогноза за обществените финанси.
 Правителството на Макрон ще одобри бюджет без гласоподаване в Народното събрание
Правителството на Макрон ще одобри бюджет без гласоподаване в Народното събрание

Конституцията на Франция разрешава министър-председателя да заобиколи Народното събрание в някои обстановки

С най-високи обществени разноски измежду богатите страни по отношение на размера на стопанската система си, Франция и рискува да не се вмести в него заради оптимистични прогнози за напредък, отбелязва одитната работа.

За да реализира тази цел, държавното управление ще би трябвало да обезпечава 12 милиарда евро всяка година, или общо 60 милиарда евро до 2027 година

Ръководителят на Сметната палата Пиер Московиси съобщи, че неотдавнашен обзор на държавните разноски, който е открил най-малко 10 милиарда евро евентуални спестявания в бюджета, е добре пристигнала първа стъпка. Той обаче добави, че не е належащо нищо друго с изключение на " културна гражданска война ".

" Познавам културната опозиция, само че идва миг, в който тя би трябвало да бъде преодоляна, което изисква политическа воля ", уточни Московиси, някогашен финансов министър социалист.

Финансовото министерство отбелязва, че неговите проекти за понижаване на недостига са " надеждни, издържани " и ще подсигуряват намаляването на дълга.

Добавя се, че през идващите години върху обществените финанси има удобно влияние от последните промени на пенсионната система и системата за безработица в допълнение към по-агресивните и постоянни прегледи на обществените финанси за бюджетни спестявания.
 Франция с невиждано от над 70 години висок държавен дълг
Франция с невиждано от над 70 години висок държавен дълг

Публичният дълг на Франция през 2020 година е еднакъв на 115,7% от годишния БВП
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР