Правителството на Обединеното кралство предупреди, че Русия може да атакува

...
Правителството на Обединеното кралство предупреди, че Русия може да атакува
Коментари Харесай

Лондон предупреждава за руски атаки срещу товарни кораби в Черно море

Правителството на Обединеното кралство предизвести, че Русия може да нападна цивилни кораби в Черно море, като сложи морски мини на подстъпите към украинските пристанища и по-късно упрекна Украйна, съобщи Агенция Франс Прес.

През предишния месец Лондон съобщи, че съветските сили са целели граждански товарен транспортен съд в района с „ голям брой ракети “, само че те са били сполучливо прехванати от украинската въздушна защита.

Позовавайки се на разкрити разследващи данни, държавното управление предизвестява, че има риск от нахлуване против товарни кораби, пътуващи през филантропичния кулоар на Украйна, с цел да възпрат украинския експорт на зърно. „ Пагубното прицелване на Русия против цивилни кораби в Черно море показва цялостното неуважение на Путин към живота на цивилните и потребностите на най-уязвимите в света “, уточни външният министър Джеймс Клевърли. В министерството му обявиха, че с публикуването на разследващи данни Англия се стреми да разобличи тактиката на Русия и да предотврати сходни произшествия.

В сряда министър председателят Риши Сунак удостовери поддръжката на Обединеното кралство за Украйна и президента Володимир Зеленски, призовавайки западните съдружници да продължат доставките на оръжия.

„ Ако дадем на президента Зеленски инструментите, украинците ще свършат работата до дъно “, съобщи той пред годишната конференция на ръководещата Консервативна партия в Манчестър, Северозападна Англия. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР