Правителството на Обединеното кралство представи в четвъртък мащабен фискален план

...
Правителството на Обединеното кралство представи в четвъртък мащабен фискален план
Коментари Харесай

Лондон обяви мащабни бюджетни съкращения и вдигне на данъците

Правителството на Обединеното кралство показа в четвъртък огромен фискален проект на обща стойност 55 милиарда паунда (66 милиарда долара). Новият бюджет се стреми да запуши зейналата дупка в обществените финанси и да възвърне икономическото доверие в страната, даже с цената на тежка и продължителна криза.

Министърът на финансите Джереми Хънт, в своето дълго чакано встъпително есенно изказване, очерта бюджетни съкращения за към 30 милиарда паунда и спомагателни 25 милиарда паунда доходи от нараствания на налозите.

Мерките включват в допълнение двегодишно заледяване на минималните прагове за налога върху приходите и намаление на най-високата ставка до 125 140 паунда. Тези ходове са в директна диаметралност на огромните съкращения, рекламирани в пагубния минибюджет от септември.

Нефинансираните понижения на налозите са толкоз рискови, колкото и нефинансираните разноски “, сподели Хънт пред Камарата на общините.

Той добави, че ограниченията ще успокоят пазарите и че държавното управление и Банката на Англия в този момент работят „ в крайник “.

Имаме потребност от фискална и парична политика, които да работят дружно “, сподели той. „ Това значи, че държавното управление и банката да работят в синхрон. Това значи, по-специално, да дадем на света доверие в способността ни да плащаме задълженията си. “

Стерлингът падна по отношение на $ след известието. Той се търгуваше на към 1.1811 $ към 16:30 ч. Българско време.
Фискален проект към криза
Мерките ще усилят финансовите усложнения за милиони британци, които са изправени пред най-лошата инфлационна рецесия в страната от десетилетия и най-дългата криза в историята.

Въпреки това, Хънт сподели, че ограниченията са нужни за ограничение на рекордната за последните 41 години инфлация и възобновяване на репутацията на Обединеното кралство, наричайки проекта „ крайната тактика за напредък “.

Трябва да продължим безмилостната битка за понижаване на инфлацията, в това число непоколебимия ангажимент за възобновяване на нашите обществени финанси “, сподели Хънт.

Сред другите оповестени ограничения са нарастване с 10% на държавната пенсия, компенсации и данъчни заеми – в сходство с инфлацията през септември – и нарастване на националната работна заплата до 10.42 паунда на час за хората на 23 и повече години.

Хънт също по този начин удостовери, че енергийната промишленост ще бъде изправена пред по-висок налог върху непредвидените облаги – от 25% на 35%. Междувременно поддръжката на семействата за сметките за сила ще бъде понижена, като типичните сметки ще се покачат от £2500 на година до £3000 от април 2023 година

Корпоративният налог ще бъде повишен до 25%.

Изявлението от четвъртък беше съпроводено от дълго чакания набор от прогнози от самостоятелната Служба за бюджетна отговорност (OBR) на Обединеното кралство, които обрисуваха мрачна икономическа картина за страната.

Прогнозите демонстрират, че Обединеното кралство в този момент е в криза, която се чака да продължи „ малко повече от година “ и през която безработицата ще нарасне от 3.5 на 4.9%.

Хънт сподели, че новият проект на държавното управление подсигурява, че спадът ще е по-плитък, а безработицата по-ниска от предходните прогнози.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинЛондон увеличение на налозите бюджетни съкращения повдигане на налозите Англия Обединеното кралство бюджет ПоследниНай-четениБюджет и финанси 24 Лондон разгласи огромни бюджетни съкращения и вдигне на налозите Digital 72 SEO общността в България изстрелва цифровия маркетинг на последващо равнище Компании 76 Как да използваме новата SpeedBet алтернатива в Betano България Регулации 448 Европейски Съюз позволи по-високия Данък добавена стойност предел в България Любопитно 10995 Най-скъпият Мондиал в историята: Цените хвърчат, само че билети и места няма Пазари 9656 Голямото съветско петролно катурване набира скорост Индустрии 9218 Производителите на електрически автомобили горят пари с огромна скорост Политика 8702 И Швеция блокира България за Шенген Всички новиниОще от Бюджет и финансиВиж всички  Русия изпадна в криза
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР