Правителството на Обединеното кралство представи амбициозни планове за регулиране на

...
Правителството на Обединеното кралство представи амбициозни планове за регулиране на
Коментари Харесай

Британското правителство разработва строги регулации за криптопазара

Правителството на Обединеното кралство показа " амбициозни " проекти за контролиране на криптоиндустрията.   Те включват оферти за по-строги правила за платформите за търговия, крипто кредитирането, издаването на нови токени и други Целта - да се защитят потребителите и предприятията, като в същото време се даде опция на " един нов и трогателен бранш да процъфтява и да се развива безвредно ", се споделя в прессъобщение, разпратено до международните медии.    През 2022 година светът видя рухването на водещи криптоборси като FTX и Celsius, дружно с колебаещи се в големи граници стойности на водещите цифрови валути. В резултат на това критиците на криптоикономиката в Обединеното кралство приканват за нови правила, които да пазят потребителите от " крипто Дивия запад ", както се показва Тулип Сидик от опозиционната Лейбъристка партия.  

В проектите на Лондон влиза усилване на разпоредбите към активността точно на компании като FTX, както и на други финансови медиатори, с цел да се усъвършенства отбраната на потребителите и способността на тържищата да устояват на непредвидени обстановки като тази от предходната година. Като част от ограниченията държавното управление предлага също по този начин нещо, което назовава " режим за злоупотреби на криптопазара ". Той ще е ориентиран против прането на пари и други противозаконни схеми. 
  В същото време Министерството на финансите вкарва лимитирано във времето изключение, което ще разреши на избрани криптокомпании да издават нови токени, до момента в който се пишат новите разпореждания.    През януари 2022 година Лондон даде обещание да се бори с подвеждащите реклами за вложения в криптоактиви, само че към днешна дата тази поръчка наподобява необичайно на фона на случилото се през годината. Към оня миг английските управляващи пресмятат, че към 2,3 млн. души в страната имат криптоактиви.   Това предложение " извършва първичното политическо желание за поощряване на нововъведенията, усилване на отбраната на потребителите и гарантиране, че промоциите на криптоактиви се придържат към общи стандарти с тези на финансови услуги със подобен рисков профил ", декларират от английското държавно управление.  Консултациите по новите правилник се чака да приключат на 30 април 2023 година, след което регулаторните органи ще прегледат противоположната връзка и ще формулират публично решение. 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР