Правителството на Нова Зеландия обяви извънредно положение заради бурята Габриел,

...
Правителството на Нова Зеландия обяви извънредно положение заради бурята Габриел,
Коментари Харесай

Извънредно положение в Нова Зеландия заради бурята Габриел

Правителството на Нова Зеландия разгласи изключително състояние поради бурята Габриел, предадоха международните организации. Според управляващите става дума за невиждано метеорологично събитие.  То донесе на Северния остров в страната проливни дъждове и мощни пориви напразно със скорост от 140 километра в час, показва Българска телеграфна агенция.

Премиерът Крис Хипкинс съобщи, че бедствието е най-тежкото от век метеорологично събитие, съобщи Би Би Си. На места беше прекратено електроподаването, има свлачища, повалени дървета, паднали върху къщи. Някои поданици се оказаха изцяло откъснати от света поради срутване на земни маси или наводнения. 

Според премиера на Нова Зеландия Крис Хипкинс към момента е доста рано да се каже какъв брой души са наранени от бедствието и какъв е размерът на вредите, само че още от в този момент той се дефинира като голям в северната част на страната. Местните управляващи оповестиха за минимум 225 000 души без ток. Близо една трета от популацията на Нова Зеландия от 5,1 млн. души живее в засегнатите райони. Някои поданици са били принудени да плуват до несъмнено място от наводнените си домове, отбелязва Би Би Си.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР