Правителството на Нова Зеландия гласува увеличаване на бюджета за зимни

...
Правителството на Нова Зеландия гласува увеличаване на бюджета за зимни
Коментари Харесай

Нова Зеландия увеличава бюджета за подготовка за Зимни олимпиади след усепхите от Пекин 2022

Правителството на Нова Зеландия гласоподава увеличение на бюджета за зимни спортове с 20 милиона новозеландски $ (12 милиона щатски долара), откакто страната направи най-успешното си присъединяване на Олимпийски игри в Пекин. Целта е подготовка за Милано-Кортина 2026.

Инвестицията е с 60 % по-голяма от бюджета, който бе заделен за подготовка за Игрите в Пекин по-рано тази година. Там новозеландците завоюваха историческите си първи трофеи посредством Зои Садоски в сноуборда и Нико Портеос в ските свободен жанр. Садоски завоюва и един сребърен орден.

" Безпрецедентният триумф на Нова Зеландия на Олимпийските игри и Параолимпийските игри потвърждават, че в зимните спортове разполагаме с млади гении. Тази инвестиция ще помогне за още триумфи, ще развива спортистите и треньорите и ще послужи за създаване на уреди ", споделя спортният министър Грант Робъртсън.

С новия четиригодишен проект ще бъдат заделени средства и за развиването на нови дисциплини, които до неотдавна не бяха подкрепяни финансово в Нова Зеландия - шейнички и биатлон.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР