Правителството на Норвегия обяви допълнителни COVID ограничения, включително забрана за

...
Правителството на Норвегия обяви допълнителни COVID ограничения, включително забрана за
Коментари Харесай

Заради COVID-19: Норвегия забранява продажбата на алкохол в барове и ресторанти

Правителството на Норвегия разгласи спомагателни Коронавирус ограничавания, в това число възбрана за продажба на алкохол в питейни заведения и заведения за хранене в цялата страна.
Забраната на алкохола в кръчми, питейни заведения, заведения за хранене и клубове ще влезе в действие от сряда. Междувременно на хората бе подредено да работят от у дома, когато това е допустимо, а в учебните заведения ще бъдат въведени по-строги ограничения за обществената отдалеченост. Университетите ще би трябвало да минат на отдалечена форма на образование.
"Процентът на новозаразените в Норвегия внезапно се усилва. Вече знаем какъв брой бързо може да се популяризира разновидността Омикрон. Намираме се в сериозна обстановка. Поради това държавното управление вкарва по-строги ограничения, с цел да резервира контрола върху пандемията ", съобщи министър-председателят Йонас Гар Стьоре.
Засега се планува новите ограничения да бъдат в действие четири седмици.
Обявено бе също, че военните в Норвегия ще оказват помощ на институциите на общинско равнище в битката с пандемията. Интервалът сред втората и третата доза на имунизациите против ковид пък ще се редуцира на четири месеца и половина. Местните управляващи се предизвикват да дадат приоритет за приемането на бустерни дози на чиновниците в учебните заведения и детските градини.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР