Правителството на Косово въведе допълнителни мерки срещу разпространението на епидемията

...
Правителството на Косово въведе допълнителни мерки срещу разпространението на епидемията
Коментари Харесай

Столицата на Косово остава под карантина през уикенда

Правителството на Косово вкара спомагателни ограничения против разпространяването на епидемията от. По предложение на комитета за справяне с епидемията държавното управление на Авдулах Хоти реши от 20:00 ч. довечера до 05:00 ч. в понеделник да се затворят всички търговски центрове, супермаркетите, заведенията и местата за отдих, написа БГНЕС.
Решението не визира фурните за самун, аптеките, дребните магазинчета, бензиностанциите, публичните и частните здравни заведения, както и компаниите, които се занимават с произвеждане, доставка и продажба на артикули от значително значение. Не са включени и институциите, които ръководят пандемията, икономическите оператори и превозвачите, които обезпечават действието на веригата за доставки.
 От на следващия ден: Косово стяга ограниченията против ковид От на следващия ден: Косово стяга ограниченията против ковид
Броят на жертвите на ковид в Косово доближи 688, откакто през последното денонощие починаха още седем инфектирани, оповестява МИА....
Министърът на опазването на здравето Арменд Земай наложи такива ограничения в седем общини, в които се следи растеж на броя на новозаразените с ковид. За посочения интервал се не разрешава влизането и излизането от Прищина, Косово поле, Гниляне, Обилич, Джаковица, Подуево и Щимле. Полицията има за задача да упражнява непоколебим надзор на влизащите и излизащите от тези общини и да постанова санкции на нарушителите. Мярката се постанова поради нараствания брой на инфектираните с ковид в страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР