Правителството на Колумбия уволни началника на полицията на страната Хенри

...
Правителството на Колумбия уволни началника на полицията на страната Хенри
Коментари Харесай

В Колумбия: Уволниха полицейски началник, използвал екзорсизъм в борбата с престъпността

Правителството на Колумбия уволни началника на полицията на страната Хенри Санабрия, седмици откакто набожният католик разкри, че е употребявал екзорсизъм и молебствия, с цел да се оправи с престъпността и да преследва наркобарони.

Санабрия провокира скандал в средата на март, когато съобщи пред интервюиращ го, че той и други полицейски чиновници правят екзорсизъм, с цел да заловен наркотрафиканти.

Той се опълчи на абортите, които са законни в Колумбия - световна южноамериканска страна с католически обичаи, както и на потреблението на презервативи, заяви Агенция Франс Прес.

По време на изявлението кабинетът му се оказа натоварен с разпятия, фигури на Дева Мария и други католически знаци .

" Оценявам усърдната работа на военачалник Хенри Санабрия " за колумбийската полиция, написа в Туитър левият президент Густаво Петро, без да дава детайлности за какво началникът е бил отхвърлен от поста си.

Полицейски чиновник, който приказва при изискване за анонимност пред локална медия, съобщи, че Санабрия, който поема поста шеф през август 2022 година, е призовавал подчинените си да посещават религиозни ритуали .

Неотдавна Санабрия беше махленски в немарливост след плевел митинг против петролна компания, при който починаха двама души, а 78 чиновници на реда бяха държани като заложници в продължение на дни от протестиращите.

Според държавен чиновник отстраняването на Санабрия не се основава " на тази интервенция " или на религиозните му убеждения.

" Самият президент съобщи доста ясно на страната, че почитаме свободата на мисълта, свободата на религията - освен за военачалник Санабрия, само че и за всички членове на институцията и всички колумбийци ", съобщи пред кореспонденти министърът на вътрешните работи Алфонсо Прада.
Санабрия ще бъде сменен от пенсионирания военачалник Уилям Саламанка, който до момента беше на служба общоприет консул в Маями.

Отиващият си шеф съобщи пред списание " Семана " предишния месец, че екзорсизмът и други религиозни практики са помогнали на полицията през последните 50 години на въоръжен спор, в това число при полицейските интервенции, при които през 1993 година беше погубен известният наркобарон Пабло Ескобар .

Той съобщи, че при една от интервенциите полицейски чиновник е съумял да убие нарушител, като " се е молил, до момента в който е стрелял ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР