Правителството на Колумбия казва, че въоръжената бунтовническа група Националната освободителна

...
Правителството на Колумбия казва, че въоръжената бунтовническа група Националната освободителна
Коментари Харесай

Бащата на Луис Диас от Ливърпул е отвлечен от бунтовниците ELN, казва Колумбия

Правителството на Колумбия споделя, че въоръжената бунтовническа група Националната освободителна войска, известна като ELN, е виновна за отвличането през уикенда на бащата на Ливърпул и нападателят на колумбийския народен тим по футбол Луис Диас.

Мирната делегация на държавното управление, която сега договаря с ELN, съобщи в изказване в четвъртък, че е „ публично наясно “, че отвличането е „ осъществено от част, която принадлежи на ELN ”.

Продължавайте да четете

лист от 4 детайла Родителите на крилото на Ливърпул Луис Диас бяха отвлечени в Колумбия Колумбийското преустановяване на огъня от ELN поражда опасения по отношение на рестриктивните мерки на насилието „ Надежден, само че песимистичен “: Колумбия се готви за преустановяване на огъня с бунтовниците от ELN Колумбия, бунтовниците от ELN стартират шестмесечно преустановяване на огъня завършек на списъка

„ Ние настояваме ELN неотложно да освободи господин Луис Мануел Диас и заявяваме, че занапред нататък те са напълно виновни за обезпечаването на живота и неприкосновеността му “, сподели Оти Патиньо, който управлява мирната делегация. < /p>

И двамата родители на Диас от Ливърпул бяха отвлечени от въоръжени мъже на мотоциклети в събота на бензиностанция в дребното градче Баранкас. Майката на футболиста, Силенис Маруланда, беше избавена за часове от полицията, която сложи блокади към града с население от 40 000 души, който се намира покрай границата на Колумбия с Венецуела.

Бащата на Диас остава в неопределеност, което накара специфичните сили да го търсят в планинска верига, която пресича двете страни и е покрита с облачна гора. Полицията предложи и премия от 48 000 $ за информация, водеща до бащата на Диас.

Съобщава се, че представителят на ELN Хуан Карлос Куеляр сподели, че групата ще освободи бащата на Диас „ допустимо най-скоро “ във видеоклип, споделен от ELN с осведомителната организация Reuters.

ELN, най-голямата останала въоръжена бунтовническа група в Колумбия, от дълго време е финансирала интервенциите си с отвличания, както и с изнудване и трафик на опиати, съгласно източници от сигурността. През август влезе в действие шестмесечно преустановяване на огъня сред лявата бунтовническа група и държавното управление.

Диас е един от най-талантливите играчи в националния тим на Колумбия и сега играе за Ливърпул в британската Висша лига, към която се причисли предходната година със договорка на стойност 67 милиона $.

26-годишният нападател пропусна мача на Ливърпул против Нотингам Форест в неделя.

Съотборниците на Диас показаха своята взаимност с колумбиеца, като подвигнаха една от фланелките му на терена, откакто вкараха първия гол на тима при успеха с 3-0.


Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР