Правителството на Китай заяви в сряда, че неговите патрули на

...
Правителството на Китай заяви в сряда, че неговите патрули на
Коментари Харесай

Китай отхвърли обвиненията на Тайван за патрулите си

Правителството на Китай съобщи в сряда, че неговите патрули на бреговата защита към група тайвански острови покрай китайския бряг са " безупречни " , и отхвърли недоволствата, че качването на тайванска туристическа лодка е провокирало суматоха, оповестява " Ройтерс ".

Бреговата защита на Китай стартира този месец постоянни патрули към следените от Тайван острови Кинмен , които са против китайските градове Сямън и Куанджу. Двама китайски жители починаха, пробвайки се да избягат от бреговата защита на Тайван, откакто лодката им навлезе в неразрешени води.

Тайван сподели предходната седмица, че тайванска туристическа лодка, плаваща от Кинмен, е била качена за малко от бреговата защита на Китай, предизвиквайки суматоха. Тази седмица пет китайски кораба са навлезли в неразрешени или следени води.
 Тайван упрекна Китай в основаване на суматоха
Тайван упрекна Китай в основаване на суматоха

Проверка на туристическа лодка от бреговата защита разгневи Тайпе

Джу Фенглян, представител на китайската работа по въпросите на Тайван, повтори, че не признава неразрешени води към Кинмен за риболовци и сподели, че бреговата защита не е провокирала паника с качването на туристическата лодка.

" Не мисля, че има някаква суматоха ", сподели Джу.

Бреговата защита извършва формалните си отговорности в " личните си води " в сходство със закона, с цел да поддържа " естествен ред " и да пази живота и живота на риболовците и пасажерите, добави тя.

" Цивилизованото и транспарантно правоприлагане е безупречно ", сподели Джу.
 Напрежение сред Тайван и Китай след гибелен случай край противоречив остров
Напрежение сред Тайван и Китай след гибелен случай край противоречив остров

Според авансово следствие бреговата защита е изпълнявала отговорностите си

Тайван, който Китай претендира за своя лична територия макар отхвърлянето на острова, е внимателен към напъните на Пекин да ускори натиска върху Тайпе след избирането на Лай Чинг-те за президент предишния месец.

Китай не признава никакви искания за суверенитет на Тайван и упрекна Тайпе, че е работил " злонамерено ", като е предизвикал гибелта на двамата китайски жители на рибарската лодка, която се е доближила прекалено много до един от мощно укрепените острови на Кинмен.

Тайван отбрани дейностите си и упрекна Китай, че не е съумял да управлява вярно рибарските си лодки и да ги спре да навлизат във водите на Тайван към Кинмен, мястото на чести борби по време на разгара на Студената война.

Джу сподели, че Тайван е отговорен за своите рискови дейности.

" Съответните страни в Тайван би трябвало да зачитат обстоятелството, че и двете страни на Тайванския пролив работят в обичайни води отдавна и да спрат да изземват и задържат континентални риболовен лодки по недодялан и рисков метод. "
 Китайски самолети още веднъж кръжат към Тайван
Китайски самолети още веднъж кръжат към Тайван

Девет от самолетите са пресекли междинната линия на Тайванския пролив
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР