Правителството на канцлера Ангела Меркел съобщи, че планира данъчна отстъпка

...
Правителството на канцлера Ангела Меркел съобщи, че планира данъчна отстъпка
Коментари Харесай

Работещите в къщи германци ще получат данъчни отстъпки

Правителството на канцлера Ангела Меркел заяви, че възнамерява данъчна отстъпка за хората, работещи от у дома по време на пандемията, с цел да компенсира по-високите разноски за отопление, електричество и други сметки, съобщи Агенция Франс Прес.

Коалицията на Меркел съобщи, че се е съгласила с предложение, което ще разреши на чиновниците, работещи от у дома, да понижат годишната си сметка за налози с пет евро на работен ден до оптимален размер от 600 евро годишно. Финансовият министър Олаф Шолц съобщи, че препоръчаното законодателство, което се чака да бъде утвърдено от Народното събрание през декември, е " положително за служащите " и " не е огромно фискално предизвикателство за немската страна ". Данъчното законодателство в Германия значи, че работата от вкъщи нормално дава отговор на отстъпките единствено в случай че една стая в къщата се употребява извънредно като офис. Но с милиони офис чиновници, работещи от хола и на кухненските си маси, с цел да понижат риска от предаване на COVID-19, набъбнаха апелите за облекчение на разпоредбите.

Изчисленията на института Ifo демонстрират, че към 56% от немските чиновници биха могли да работят краткотрайно от вкъщи си. Съществуващият закон " към този момент не корелира с днешния работен свят ", сподели Себастиан Брем, народен представител и данъчен консултант на баварския съдружник на Меркел ХСС.

Планираното данъчно облекчение е  " гъвкавият отговор " на това, сподели той пред Франс прес. Това, което остана неразрешено обаче, е дали предлагането за налог за домакински офис ще бъде включено в данъчното облекчение от 1000 евро, което всеки немски чиновник към този момент получава годишно за разноски, свързани с работата като превоз и екипировка за работа, или ще бъде от горната страна.

Тазгодишният масов преход към работа от у дома, с цел да се понижи рискът от предаване на ковид, евентуално ще докара до промени на работното място, които ще надживеят пандемията./БГНЕС
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР