Правителството на Италия в оставка прие нова стратегия за защитаване

...
Правителството на Италия в оставка прие нова стратегия за защитаване
Коментари Харесай

Италия прие нова ЛГБТ стратегия точно преди встъпването на Мелони

Правителството на Италия в оставка одобри нова тактика за отбраняване на правата на ЛГБТ общността, тъкмо преди да съобщи властта на дясна администрация, която дава обещание да е доста по-консервативна по някои обществени въпроси, съобщи Ройтерс.

Новата " Национална ЛГБТ+ тактика 2022-2025 " беше публично утвърдена през вчерашния ден и цели да се бори против дискриминирането на лесбийките, гейовете, бисексуалните и транссексуалните хора в учебните заведения, университетите, лечебните заведения, пандизите, спортните клубове и на работното място.

Изабела Раути, говорителката по въпросите, свързани с равните благоприятни условия, фамилни каузи и неподлежащи на разискване полезности на крайнодясната партия " Италиански братя " на Джорджа Мелони, сподели, че не е вярно държавно управление в оставка да ангажира идната администрация с осъществяването на дългогодишна пътна карта.

А министърката за равноправието и по въпросите на фамилията Елена Бонети, която е от центристката партия " Италия Вива " на някогашния министър председател Матео Ренци, призна, че който и да наследи поста ѝ би могъл да тръгне по друг път от този, начертан в тактиката. " Надявам се идващото държавно управление да извърши това, което сме възнамерявали ", сподели тя.

Очаква се, че Мелони, която е отпред на блок, в който вземат участие партиите " Лига " на Матео Салвини и " Форца Италия " на Силвио Берлускони, ще поеме властта от премиера в оставка Марио Драги по-късно този месец. Тя ще бъде първата жена министър председател в историята на Италия. Мелони изключи опцията да анулира към този момент съществуващите закони за правата на ЛГБТ общността и за правото на аборти, само че сподели също по този начин, че няма да уголемява обсега им. Нейната партия е изключително враждебно настроена към еднополовите родители и по този начин наречените хрумвания за " флуидността на пола ".

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР